Gemeente Dalfsen

IJreka winnaar Duurzaamheidsprijs Ondernemers 2010!

04-11-2010

Op de bedrijfscontactavond op 2 november is voor de tweede keer de Duurzaamheidsprijs Ondernemers uitgereikt.

De jury heeft IJreka b.v. uit Dalfsen gekozen als Meest Duurzame Ondernemer 2010. Met het product Nobelwood en de speeltoestellenlijn Nobelplay heeft IJreka volgens de jury een zeer innovatief en creatief product in handen.

Het combineren van innovatie, een duurzame bedrijfsbenadering en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen heeft voor de jury de doorslag gegeven om IJreka b.v. te benoemen tot meest Duurzame Ondernemer van 2010. Nobelwood is een duurzaam alternatief voor tropisch hardhout. Om Nobelwood te maken wordt dennenhout met een biopolymeer uit de restafval van rietsuiker gemodificeerd tot een product met dezelfde eigenschappen als hardhout. Nobelwood is een product waarbij volgens de jury het uiterste is gedaan om de life cycle te verbeteren.

Voor deze prijs hadden zich 6 ondernemers aangemeld: IJreka b.v. uit Dalfsen, Lenferink Beheer b.v. uit Lemelerveld, Bespaarpot.com uit Lemelerveld, SARI Fair Fashion uit Dalfsen, Bouwbedrijf Klok b.v. uit Nieuwleusen en Natuurkampeerterrein De Rietkraag uit Lemelerveld.

De jury, bestaande uit Klaas Agricola (wethouder Klimaat en Duurzaamheid), Arend Jan Schuurman (raadslid CDA), Willy Haarman (innovatieambassadeur Overijssel), Herman van Lenthe (winnaar Duurzaamheidsprijs 2010) en Uco Lautenbach (bedrijfscontactfunctionaris gemeente Dalfsen), had aan het beoordelen van de inzendingen een moeilijke taak. Elk bedrijf is op zijn eigen manier erg actief bezig met duurzaamheid.

Duurzaamheidsprijs Particulieren 2010
Op 15 december zal voorafgaand aan de raadsvergadering de Duurzaamheidsprijs voor particuliere projecten worden uitgereikt. De eerste aanmeldingen voor deze prijs zijn intussen binnen. GeĂŻnteresseerden kunnen zich nog tot en met 12 november aanmelden. Het aanmeldformulier kunt u vinden op www.dalfsen.nl of ophalen bij het Energieloket op het gemeentehuis.
Uitreiking Duurzaamheidsprijs 2010 door de heer van Lenthe (links en winnaar 2009) aan de winnaar van 2010 de heer Slijkhuis van IJreka b.v. (rechts). In het midden wethouder Agricola van de gemeente Dalfsen. Uitreiking Duurzaamheidsprijs 2010 door de heer van Lenthe (links en winnaar 2009) aan de winnaar van 2010 de heer Slijkhuis van IJreka b.v. (rechts). In het midden wethouder Agricola van de gemeente Dalfsen.