Gemeente Noordwijkerhout


Eerste `basisbabyboom' geplant voor `babyboomgaard'

Wethouder Alfons Morssink en initiatiefneemster mevrouw M. van Veelen planten op donderdag 4 november 2010 de eerste `basisbabyboom' in de nieuwe woonwijk Mossenest II in Noordwijkerhout. Deze boom is bedoeld als een basisboom en zal gevolgd worden door `babybomen', zodat er uiteindelijk een `babyboomgaard' in deze nieuwe wijk verschijnt.

Het planten van de babyboom is een initiatief van mevr. M. van Veelen, een inwoonster van Mossenest II. Zij benaderde de gemeente met de vraag of het mogelijk is in een nieuwe wijk, waar veel kinderen worden geboren, een geboorteboom te planten. Het college was direct enthousiast en besloot mee te werken aan de uitvoering van dit initiatief.

Iedereen die na de geboorte van een inwoner/inwoonster van de nieuwe woonwijk Mossenest II een boom wil planten, kan zich melden bij de gemeente. De gemeente zorgt dan voor de boom en geeft de locatie voor de te planten boom aan. Degene die de boom wil planten, betaalt zelf de kosten van de boom en van het bordje dat er ter herinnering bij wordt geplaatst.

Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan de ontwikkeling van de nieuwe woonwijk Mossenest II. De definitieve babyboomgaard moet nog worden aangelegd in de buurt van de centrale speelplaats in de wijk. De vruchtboom die nu geplant wordt (hoek Meander/Legioen), zal naar deze boomgaard worden overgeplaatst.