Gemeente Almere

Hospitaaldreef aantal dagen afgesloten

04-11-2010

Hospitaalweg op zaterdag De werkzaamheden voor de verhoging van de busbaan vanaf de Hospitaaldreef tot de kruising Oscarlaan in Filmwijk zijn in volle gang. Na het verleggen van de Hospitaaldreef en de aanleg van de tijdelijke busbaan in Filmwijk zal half november het werk aan de Hospitaaldreef gedurende enkele dagen en nachten worden afgemaakt. De Hospitaaldreef is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor verkeer.

De werkzaamheden betreffen het verwijderen van de bult op het kruispunt van de huidige busbaan en het aanbrengen van de definitieve deklaag en belijning. Deze moeten in een keer worden uitgevoerd doordat er hoogteverschil is in werkruimte, er geasfalteerd moet worden voordat verkeer weer doorgang heeft en de bus ten alle tijden door moet kunnen rijden. Uit noodzaak is daarom gekozen de Hospitaaldreef gedurende de werkzaamheden volledig voor verkeer af te sluiten en dag en nacht door te werken.

Om het effect op de bereikbaarheid van het centrum te beperken is gezocht naar een geschikt moment. De werkzaamheden starten zaterdag 13 november om 19.00 uur `s avonds en zijn dinsdagochtend 16 november om 6.00 uur 's ochtends gereed.

Omleidingroutes van en naar het centrum lopen via de Spoordreef- Randstaddreef- Landdrostdreef. Deze routes worden met duidelijke bebording en eventueel verkeersregelaars aangegeven.

Voor meer informatie over de werkzaamheden verhoging busbaan kunt u terecht op onze website: almere.nl/verhogingbusbaan