Gemeente Almere

Daktuinen Zakencentrum WTC in het groen

04-11-2010

Daktuin Komende maanden wordt de laatste hand gelegd aan de openbare ruimte rond de twee torens van het Zakencentrum. Vooral de voortgang van de daktuinen op de parkeergarages rond de torens is goed zichtbaar. In november worden de garagedaken voorzien van groen. De komende weken worden er diverse soorten bomen en struiken gepland. Ook worden er een aantal zitbanken geplaatst en wandelpaden aangelegd. Eind 2010, uiterlijk begin 2011 is de gehele daktuin gereed.

Openbare ruimte

Het openbare gebied rond de Carlton toren is zo goed als gereed. Alleen de noordzijde, het J. Algerapad is nog niet klaar. Deze kan pas afgemaakt worden nadat de daktuinen eind 2010 worden opgeleverd, waarna er nieuwe bomen langs het pad gepland worden. Naar verwachting is het gebied rond het Carlton begin februari gereed.

Rond de Martinez toren wordt momenteel herbestraat met Chinees graniet. Vervolgens worden binnenkort alle bomen en bankjes geplaatst rond het gebouw.
De verwachting is dat de Noord-Zuid verbinding vanuit Verzetswijk eind januari 2011 gereed zal zijn.

Mandelaboom

Het kunstwerk dat in het oorspronkelijke Mandelapark stond, zal worden teruggeplaatst. Dit geldt ook voor de Mandelaboom, die tijdelijk elders is ingekuild.