Gemeente Barneveld


Wegwerkzaamheden N310 Garderen - Wittenberg

De provincie Gelderland is gestart op maandag 1 november met werkzaamheden aan de N310 tussen Garderen en Wittenberg. De werkzaamheden bestaan uit groot onderhoud en zijn tevens voor de verbetering van de verkeersveiligheid. Naar verwachting is het werk begin december klaar.

Tussen Garderen en de N344 (rotonde Wittenberg/busstation) krijgt de rijbaan nieuw asfalt en bermbeton. Op de Hooiweg en de inrit Bilderberg worden geleiders in de rijbaan aangebracht zodat fietsverkeer in twee keer de rijbaan kan oversteken. De zuidelijke komingang van Garderen wordt aangepast en ook de openbare verlichting wordt vernieuwd.

Verkeersmaatregelen
Bij de ingang van de bebouwde kom van Garderen en de oversteekplaatsen wordt de rijbaan versmald naar één rijstrook, het verkeer wordt om en om langs de werkzaamheden geleid. Voor het groot onderhoud op het werkvak wordt deze een aantal malen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Afsluitingen
De weg wordt afgesloten voor alle verkeer op de volgende data en tijden.

* Op 15 en 16 november tussen 19.00 uur en 6.00 uur.
* Van 18 november 6.00 uur tot 19 november 21.00 uur.
* Van 25 november 6.00 uur tot 27 november 24.00 uur.

Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen afsluitingen worden verplaatst.

Omleidingen
Tijdens afsluitingen wordt gemotoriseerd verkeer omgeleid via de N344 Apeldoornseweg, N302 Meerveldseweg en N310 Uddelerweg. Omleidingen staan met borden aangegeven. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik blijven maken van de vrijliggende fietspaden, er is wel enige hinder.

Tijdens de afsluitingen rijden lijn 107 en 112 via een alternatieve route.

Op www.gelderland.nl/werkenaandeweg en www.bereikbaargelderland.nl kunt u ook informatie vinden over de werkzaamheden.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl