Gemeente Haren

Een Stater voor iedere Harener die in november 60 wordt

Haren 850

04/11/2010

Stater Mevrouw Mariska Ennes-Boutier is vandaag, donderdag 4 november, 60 jaar geworden. Reden voor de Stuurgroep Haren 850 om haar - en alle andere Hareners die in de 11 de maand 60 jaar worden - een Stater aan te bieden. De Stater is de gedenkpenning die de Stuurgroep heeft laten slaan ter herinnering aan het feit dat in 1160 de naam `Noordlaren' voor het eerst op schrift is gezet. Dat feit is ook de aanleiding geweest om in 2010 het 850-jarig bestaan van de Harense gemeenschap te vieren.

Mevrouw Ennes, werkzaam in Huize Westerholm, kreeg de Stater tijdens haar werk aangeboden door Stuurgroepvoorzitter Henk Boomker.

Voor al die Hareners die deze maand zestig worden, ligt er nu een Stater klaar bij de Harense VVV, die gevestigd is in boekhandel Boomker Boeken + aan de Rijksstraatweg 205. Men dient zich bij de VVV-balie te legitimeren ten bewijze van het bereiken van de leeftijd van 60 jaar in de maand november van dit jaar. En wie deze maand geen zestig wordt, kan de Stater ook nog steeds kopen bij de VVV. Edelsmid Jos Mastenbroek aan de Meerweg in Haren heeft zilveren en vergulde exemplaren van de Stater te koop.

Het idee om iets bijzonders met het jaartal 1160 te doen, kwam van mevrouw Z. Gerritsen-Aalfs uit Haren. De Stuurgroep vertaalde dat in een cadeautje aan al die Harense jarigen. Vanzelfsprekend ontving de bedenkster van het plan ook een Stater.