Gemeente IJsselstein


Gezamenlijke aanpak hennepkwekerijen

DSC03595 Gemeente, Provides en Politie stroomlijnen de samenwerking in de aanpak van hennepkwekerijen. Zij ondertekenden op donderdag 4 november hiervoor een convenant.
Deze overeenkomst is een onderdeel van het Regionaal Hennepconvenant Regio Utrecht waaronder 29 gemeenten, Justitie en Politie Utrecht, de Belastingdienst Utrecht-Gooi, Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekering (UWV), de Sociale Verzekeringsbank en de energiemaatschappij Stedin Netbeheer BV al eerder hun handtekening plaatsten.

De partners gaan vanuit hun bestaande taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden samenwerken om door middel van een integrale aanpak het telen en verwerken van hennep te ontmoedigen en een afschrikeffect te bewerkstelligen. Ook ontstaat er meer zicht op de achterliggende criminaliteit van hennepteelt.

IJsselstein heeft gemiddeld één maal per maand te maken met een hennepkwekerij. Met de aanpak wordt ook beoogd de gevaarlijke situaties die door een hennepkwekerij ontstaan in de leefomgeving te beëindigen (vooral brandgevaar en wateroverlast), de leefbaarheid in de buurt te verbeteren, oneigenlijk gebruik van woningen en illegale stroomaansluitingen tegengaan en het voorkomen van herhaling van strafbaar gedrag.