Gemeente Leidschendam-Voorburg


Project 'Sarah's Wereld' maakt kinderen bekend met milieuproblematiek

4 november 2010 - Afgelopen woensdag ging wethouder van onderwijs, duurzaamheid en milieu, Jérôme Schellings, op ontdekkingsreis met Sarah op basisschool Essesteijn in Voorburg. Doel van het project is om kinderen te leren wat ze zelf kunnen doen om bewust met het milieu om te gaan.

Op ontdekkingsreis met Sarah
Het project is een spel en gaat over het meisje Sarah, dat symbool staat voor ieder mens op aarde. Sarah neemt de leerlingen mee op ontdekkingsreis aan de hand van de brieven. Op deze manier maken de leerlingen spelenderwijs kennis met een aantal onderwerpen uit de wereldwijde milieuproblematiek. Aan bod komen de oorzaken van natuur- en milieuproblematiek, en de invloed daarvan op mensen, dieren en planten. Het project wordt vooralsnog eenmalig in het schooljaar 2010-2011 aangeboden en uitgevoerd bij tien groepen 6/7 en 8 van het basisonderwijs.

Beter milieu
De gemeente vindt het belangrijk dat haar inwoners zich thuis voelen en prettig kunnen wonen, werken en recreëren. Een schone en duurzame woonomgeving hoort daarbij. Een beter milieu is de verantwoordelijkheid van de gemeente en de inwoners samen. Met de gemeentelijke inzet van inwoners en bedrijven in de gemeente kan Leidschendam-Voorburg een duurzame gemeente worden.

Meer informatie over het project vindt u op www.sarahswereld.nl

Wethouder Schellings bij start milieuproject Sarah's Wereld op basisschool Essesteijn