Gemeente Hilvarenbeek


Gemeente Hilvarenbeek laat beeldentuin Esbekenaar ongemoeid

Op 28 oktober 2010 schreef Brabants Dagblad over de beeldentuin van Esbekenaar Noud Plasmans. In het artikel werd gesteld dat Plasmans âde gemeente Hilvarenbeek op zijn weg vindtâ en dat hij van de gemeente opdracht kreeg één van de kunstwerken in zijn voortuin te slopen. Dit is echter onjuist. De gemeente Hilvarenbeek ziet geen enkele aanleiding om op te treden tegen de plaatsing van de beelden.

Wethouder Hesselmans heeft samen met een handhavingsambtenaar van de gemeente Hilvarenbeek deze week een bezoek gebracht aan de heer Plasmans. Tijdens dat gesprek werd duidelijk dat bij Plasmans de indruk is gewekt dat de gemeente bezwaar heeft tegen de plaatsing van de beelden.
Deze indruk is onjuist. Het college heeft namelijk geen enkel besluit over de beeldentuin genomen en evenmin zijn er gemeenteambtenaren op pad gestuurd om Plasmans aan te spreken over deze kwestie. Wethouder Hesselmans heeft dat benadrukt tijdens het bezoek aan Plasmans en hem ervan verzekerd dat de gemeente Hilvarenbeek zijn beeldentuin ongemoeid zal laten.Â