Text to Change wint jaarlijkse Innovatie prijs in Oeganda

04/11/2010 15:31

Stichting Text to Change

De Nederlandse stichting Text to Change heeft vorige week de 1e prijs gewonnen op de jaarlijkse Innovatie prijsuitreiking van de Uganda Communications Commission (UCC).

Text to Change nam deze prestigieuze prijs in ontvangst voor het baanbrekende werk dat zij de afgelopen vier jaar heeft verricht op het gebied van communicatie en educatie over gezondheidszorg via de mobiele telefoon.

De prijsuitreiking vond plaats op 29 oktober in Kampala. Patrick Mwesigwa, de directeur van UCC, gaf aan dat de prijs in het leven is geroepen om innovaties in communicatie te herkennen en om investering in deze sector te stimuleren. De 61 kanshebbers kwamen uit verschillende hoeken zoals de academische sector, service providers, forums, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. De winnaars werden geselecteerd door een panel onder leiding van Professor Venansius Baryamureeba, de directeur van de vooraanstaande Makerere Universiteit.

Over UCC

UCC is de regelgever van de communicatie industrie in Oeganda met als doel om service, ontwikkeling en innovatie te promoten binnen de sector.

Bas Hoefman, Managing Director van Text to Change, zei: "We voelen ons zeer vereerd dat zowel de UCC als de communicatie industrie onze bijdrage aan deze sector zo enorm waarderen; het is een bekroning op ons werk en het inspireert ons om door te gaan en nog meer mensen te bereiken met belangrijke informatie over gezondheidszorg en educatie".

Over Text to Change:

TTC is een Nederlandse stichting die de groei van mobiele telefonie in Afrika gebruikt ten behoeve van verbetering van gezondheidsvoorlichting en onderzoek. TTC gelooft in de kracht van innovatieve samenwerkingsverbanden tussen commerciële bedrijven , maatschappelijke organisaties en overheidsorganen. De afgelopen 4 jaar heeft TTC honderd duizenden mensen bereikt met gezondheidsvoorlichting via de Mobiele telefoon. Naast gezondheidszorg gebruikt Text to Change haar interactieve Mobiele platform ook voor programma's aangaande educatie en economische ontwikkeling. Momenteel is Text to Change werkzaam in : Oeganda, Kenia, Tanzania, Kameroen en Namibie. In 2011 komen daar tenminste 8 landen bij in zowel Afrika en Zuid Amerika.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

http://www.flickr.com/photos/texttochange/5145405211/

http://www.flickr.com/photos/texttochange/5146006054/

http://www.flickr.com/photos/texttochange/5146006158/

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.texttochange.com