Bedrijfscoach motiveert mbo-leerling

04/11/2010 15:35

ECABO

Leerlingen van de mbo-opleiding Commercieel medewerker bank en verzekeringswezen in Helmond krijgen een eigen bedrijfscoach. De coach praat met de leerling over zijn dromen en ambities. Kenniscentrum ECABO start dit project in november samen met zeven banken, assurantiekantoren en verzekeraars uit de regio om schooluitval tegen te gaan.

Ieder schooljaar heeft de leerling minimaal twee keer een gesprek met zijn coach. Dit gesprek is op de werkplek van de coach en gaat over het werk in de sector Bank & Verzekeringen maar ook over het leven van de leerling. Welke problemen kom je tegen bij je stage of bij sollicitaties? Wat zijn je talenten en wat wil je worden? Zeventien eerstejaars leerlingen van het ROC Ter AA in Helmond krijgen een coach uit het bedrijfsleven.

De coach blijft de leerling tijdens de hele opleiding begeleiden. De coachingsgesprekken zijn een onderdeel van de opleiding, het is niet vrijblijvend.

Het doel van het project is om de afstand tussen het bedrijfsleven en leerlingen te verkleinen en leerlingen enthousiast te maken over het werk. Vooroordelen worden weggenomen door ze een kijkje op de werkvloer te bieden. "We hopen hiermee ook het aantal uitvallers tijdens de opleiding terug te dringen", aldus Peter van Heeswijk, adviseur van ECABO.

Kenniscentrum ECABO sloot drie jaar geleden een samenwerkingsovereenkomst met ROC Ter AA en zeven bedrijven (waaronder o.a. Delta Lloyd, ABN AMRO, Rabobank Helmond en vier assurantiekantoren) in de regio van Helmond. Zij zetten zich samen in voor een goede kwaliteit van stages maar voelen ook de maatschappelijke verantwoordelijkheid om iets te doen tegen jeugdwerkloosheid.





http://www.ecabo.nl