Gemeente Spijkenisse


Spijkenisse op derde plaats bij verkiezing beste sociale dienst van Nederland

04 november 2010

De gemeente Spijkenisse is op de derde plaats geëindigd bij de verkiezing van `beste sociale dienst van Nederland'. Zoetermeer heeft de beste sociale dienst.

Een deskundige jury nomineerde Spijkenisse, Zoetermeer en de Regionale Sociale Dienst Alblasserwaard Oost / Vijfheerenlanden voor deze verkiezing.

De verkiezing tot beste sociale dienst is georganiseerd door Interwerk BV, in samenwerking met Divosa, de landelijke vereniging voor sociale diensten. Gemeenten die meededen aan de verkiezing werden in de voorronde door een onafhankelijke jury beoordeeld op klantgerichtheid, doelmatigheid, innovatie, bedrijfsvoering en rechtmatigheid.

Wethouder Christel Mourik van sociale zaken: "Onze sociale dienst loopt al jaren voorop in de aanpak van werkloosheid. Vorig jaar werden we 4e. Ik ben dan ook trots op onze mensen, onze aanpak en deze uitslag. Maar bovenal op het resultaat dat we behalen en al die mensen die weer op eigen benen kunnen staan. "

Hoewel de instroom hoog is, lukt het om veel mensen aan werk of een opleiding te helpen. Zo zijn er intensieve contacten met werkgevers voor leerwerkbanen en gewone banen. Via het project `Spijkenisse Werkt!' gaan mensen niet de bijstand in, maar tegen een vergoeding aan de slag in de stad. Daarbij krijgen ze 20 uur training en begeleiding.