Gemeente Hilvarenbeek


College beantwoordt vragen raad over zorglandgoed de Hilverhoeve

In oktober 2009 sprak de gemeenteraad uit mee te willen werken aan het initiatief van de firma Roozen van Hoppe om op landgoed de Hilverhoeve een woonzorgcomplex te realiseren mits aan een aantal voorwaarden wordt voldaan.
Het college heeft de vragen van de raad beantwoord en legt zijn bevindingen op 16 december 2010 voor aan de gemeenteraad. Het is aan de gemeenteraad om te besluiten of de volgende fase van de planvoorbereiding moet worden opgestart. Het college adviseert om dat niet te doen. De door de gemeenteraad gevraagde waarborgen kunnen namelijk niet worden gegeven.

Via een amendement legde de gemeenteraad in oktober 2009 vast een aantal waarborgen te willen regelen voor de toekomst van de Hilverhoeve.
De gemeenteraad wil onder meer de garantie dat de voorzieningen van het zorglandgoed breed toegankelijk blijven voor alle inkomensgroepen en dat de komst van de Hilverhoeve geen nadelige invloed heeft op de zorgvoorzieningen in de dorpskernen van Hilvarenbeek.

Adviesbureau Companen heeft - in opdracht van het college - de voorwaarden van de raad geanalyseerd en onderzocht in hoeverre aan deze voorwaarden voldaan kan worden. De resultaten hiervan zijn aan de gemeenteraad gepresenteerd tijdens een raadsconferentie op 30 september 2010.
Het college heeft vervolgens een nadere uitwerking gemaakt van het raadsamendement en een risicoanalyse opgesteld.

In zijn vergadering van 16 december 2010 wordt de gemeenteraad gevraagd de afweging te maken of de risicoâs aanvaardbaar zijn.Â

Te downloaden:

* Zorglandgoed De Hilverhoeve - conceptraadsvoorstel.pdf