Vestia


4-11-2010

Start verkoop woningen BuytenhofParc Zoetermeer

---

Woningcorporatie Vestia Zoetermeer, gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en bouwonderneming Weboma geven donderdag 4 november het startsein voor de verkoop van 35 woningen in BuytenhofParc in Zoetermeer. Het plan omvat in totaal 82 woningen die in drie fasen worden gerealiseerd. De eerste fase van BuytenhofParc bestaat uit 12 semibungalows en 23 eengezinswoningen. De prijzen voor de woningen lopen uiteen van EUR 239.000 tot EUR 279.900.

De samenwerkende partijen herontwikkelen het voormalige schoolterrein tot de nieuwe wijk BuytenhofParc met een aanbod van eigentijdse woningen gericht op comfort en kwaliteit. BuytenhofParc is gelegen ten noordwesten van het stadscentrum van Zoetermeer en ligt omsloten door de reeds bestaande jaren '70 woonwijk Buytenwegh. Dit is een wijk met veel erfjes en verschillende woningtypen in een omgeving met een parkachtige setting. De bestaande groen- en waterstructuren en wandelroutes zullen worden doorgetrokken naar de nieuwe wijk BuytenhofParc.
Het ontwerp van de woningen is van Groosman Partners, dat voor de stedenbouwkundige opzet van het plan nauw heeft samengewerkt met Rijnboutt van der Vossen Rijnboutt en de stedenbouwkundige dienst van de gemeente Zoetermeer.

Verschillende woningtypen
In de eerste fase zullen 12 semibungalows, 15 grote eengezinswoningen en 8 kleinere eengezinswoningen worden gerealiseerd. De semibungalows variëren in prijs van EUR 268.900 tot EUR 279.900 en de eengezinswoningen van EUR 239.000 tot 279.000. De woningen beschikken over een ruime tuin en er is voldoende parkeergelegenheid. Commerciële voorzieningen en ook sport- en recreatiemogelijkheden bevinden zich in de directe omgeving.

Start verkoop
De start verkoop vindt plaats op donderdag 4 november van 17.00 uur tot 20.00 uur in het kantoor van Schieland Borsboom Makelaars aan de Eerste Stationsstraat 31 in Zoetermeer. Geïnteresseerden kunnen hier informatie over de woningen verkrijgen en zich door vertegenwoordigers van AM en betrokken makelaars uitgebreid laten informeren over het plan. Meer informatie is te vinden op www.buytenhofparc.nl.
*

Trefwoorden die gekoppeld zijn aan dit artikel

Nieuwbouw

Over Vestia
Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 73.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van het land. De woningen zijn verdeeld over de lokale corporaties, die werken in hun eigen wijken en buurten. Zij kennen de situatie ter plekke goed en hebben rechtstreeks contact met het lokale bestuur, plaatselijke organisaties en vooral met de bewoners. Zo is Vestia altijd in de buurt! Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe Vestia haar maatschappelijke taak vervult. Naast de lokale corporaties heeft Vestia de beschikking over vier vakbedrijven. Er werken in totaal 950 mensen bij Vestia.