Amsterdam RAI

Amsterdam RAI blijft duurzame koploper in Europa

4-11-2010 Amsterdam RAI presenteert haar tweede duurzaamheidsverslag. Met dit verslag rapporteert zij over haar prestaties op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hieruit blijkt dat de RAI koploper blijft op Europees niveau in de beurs- en congreswereld. Amsterdam RAI heeft hoge ambities op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en heeft zich voorgenomen om in 2013 de meest duurzame beurs- en congreslocatie van Europa te zijn.

Pagina-inhoud
De financiële crisis en de recessie hebben het afgelopen jaar grote impact gehad op de Nederlandse economie. Voorzitter directie Hans Bakker geeft aan: "Ook als Amsterdam RAI hebben we met de recessie te maken gekregen. Met kostenbesparingen en efficiencyslagen hebben we deze in 2009 het hoofd kunnen bieden. Ten aanzien van ons MVO-beleid hebben we echter bewust geen wezenlijke concessies gedaan. Zo willen we op het gebied van duurzaamheid binnen vijf jaar koploper zijn in de evenementenindustrie in Europa. Bij deze overtuiging past geen concessie.

Toekomst
Amsterdam RAI zet de samenwerking met vervoersbedrijven (NS en GVB) voort en streeft de komende jaren naar intensiever gebruik van openbaar vervoer bij al haar evenementen en beurzen. Bovendien zet zij haar structurele aanpak voor reductie in energiegebruik voort. Om ook maatschappelijk verantwoord ondernemen te stimuleren bij haar stakeholders gaat Amsterdam RAI met hen de dialoog hiervoor aan.

Evenwichtig overzicht
Het tweede duurzaamheidsverslag is gemaakt in samenwerking met BECO Groep en opgesteld volgens de richtlijnen van de GRI B (Global Reporting Initiative). Het volledige duurzaamheidsverslag 2009 is te lezen op www.rai.nl.
I amsterdam

_ _