Openbaar Ministerie

OM eist gevangenisstraf in hoger beroep dodelijk
verkeersongeval Nieuw - en Sint Joosland

4 november 2010 - Ressortsparket Den Haag

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag in hoger beroep 10 weken gevangenisstraf en een werkstraf van 140 uur geëist tegen een 30-jarige man uit Kamperland die ervan wordt verdacht op 24 juni 2008 te Nieuw - en Sint Joosland een dodelijk verkeersongeval te hebben veroorzaakt, waarna hij de plaats van het ongeval heeft verlaten. Daarnaast heeft het OM een rijontzegging van in totaal 2 jaar geëist. De rechtbank te Middelburg veroordeelde de verdachte voor dit feit eerder tot een werkstraf van 240 uur, een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden en een rijontzegging van twee jaar. Het OM stelde hoger beroep in tegen deze uitspraak.

Het OM heeft hoger beroep ingesteld omdat de rechtbank te Middelburg de verdachte geen onvoorwaardelijke gevangenisstraf heeft opgelegd. De verdachte heeft de plaats van een zeer ernstig ongeval verlaten, terwijl hij wist dat hij een fietser had aangereden en waarbij de fietser uiteindelijk is overleden. Het OM vindt dat de verdachte én de maatschappij ervan moeten worden doordrongen dat dit niet wordt getolereerd.

De verdachte heeft op 24 juni 2008 te Nieuw - en Sint Joosland een verkeersongeval veroorzaakt doordat hij de toegestane maximum snelheid overschreed en hierdoor in een slip is geraakt. De auto is tegen de vangrail aangekomen en op de rijbaan voor het tegemoetkomende verkeer terechtgekomen, waar de auto een fietser (het uiteindelijke slachtoffer) heeft aangereden. De verdachte is vervolgens weggereden van de plaats van het ongeval zonder zijn identiteit kenbaar te maken.

Uitspraak (naar verwachting) op 18 november 2010.