Gemeente Leidschendam-Voorburg


* Nieuws 2010

Meer water in Groot Zijdepark Leidschendam-Voorburg

De gemeente Leidschendam Voorburg en het hoogheemraadschap van Delfland verbeteren de komende maanden het watersysteem van het Groot Zijdepark. Dit park, gelegen tussen winkelcentrum Leidsenhage en Sijtwende, krijgt hiermee een grotere opslagcapaciteit van het oppervlaktewater. In periodes van hevige regenval blijft wateroverlast in de omgeving achterwege.

Klimheuvel
Het systeem van watergangen krijgt een andere structuur en wordt uitgebreid. Tijdens het graven van de nieuwe watergangen is er op vier locaties archeologisch onderzoek. Het park krijgt diverse natuurvriendelijke oevers. Er komen enkele wandelpaden bij en vier voetgangersbruggen.
Om het Groot Zijdepark voor jong en oud aantrekkelijker te maken, komen er een klimheuvel, een speeleiland en een zandstrand bij langs de huidige vijver. De tafeltennistafel komt op een betere plek en de Jongeren Ontmoetingsplek (JOP) krijgt een opknapbeurt. Met het oog op evenementen in de zomermaanden komt er een afnamepunt voor water en elektriciteit.

Aannemingsbedrijf A.H. Vrij Groenverzorging uit Rijswijk voert de werkzaamheden uit. Het werk is eind februari afgerond.

Het werk in het Groot Zijdepark is een van de maatregelen uit het Waterplan Leidschendam-Voorburg, een gemeenschappelijk plan van de gemeente Leidschendam-Voorburg en de hoogheemraadschappen van Delfland en van Rijnland.