Gemeente Halderberge


Halderberge wil toetreden tot Inkoopbureau

Mede gelet op de steeds verdergaande (Europese) wet- en regelgeving op het gebied van inkoop en aanbesteding, kan een gemeente niet zonder deskundigheid op het gebied van inkoop. De gemeente Halderberge heeft dan ook besloten een verzoek te doen aan Stichting Inkoopbureau West-Brabant om toe te treden. Door deelname aan het inkoopbureau is deskundigheid op het gebied van inkoop verzekerd en hoopt de gemeente financiële voordelen te behalen door inkooptrajecten met andere gemeenten te bundelen.

In de gemeente Halderberge zijn er in het afgelopen jaar stappen gezet om de inkoopfunctie binnen de gemeente te professionaliseren. Zo heeft de gemeente begin dit jaar een inkoop- en aanbestedingsbeleid voor de onderdelen leveringen, diensten en werken vastgesteld en zijn er drempelbedragen opgenomen waarbij de inzet van de inkoopadviseur verplicht is gesteld.

Na het vertrek van de eigen inkoopadviseur hecht de gemeente er aan dat er via Stichting Inkoopbureau West-Brabant een ervaren inkoopadviseur bij de gemeente geplaatst wordt voor de duur van circa 2 jaar. Hiermee wordt tevens gehoor gegeven aan het verzoek van de gemeenteraad om zoveel mogelijk de regionale samenwerking te bevorderen.