Hoefnet

kwijt

Nieuws

Amerikaanse vierspanrijder raakt sponsor én paarden kwijt

04-11-2010

De Amerikaanse vierspanrijder James (Jim) Fairclough is zijn WK-vierspan kwijt. Na zestien jaar heeft sponsor Jane Clark haar paarden weggehaald bij de vierspanrijder en deze ter beschikking gesteld aan collegarijder Chester Weber.

Fairclough zette tijdens de Wereldruiterspelen in Kentucky zijn beste prestatie ooit neer als vierspanrijder door als negende te eindigen én een substantieel aandeel te leveren in de zilveren teammedaille. Ook in Jerez in 2002 maakte de Amerikaan deel uit van het zilveren team, destijds samen met Weber en Tucker Johnson.
Laatstgenoemde heeft inmiddels zijn wedstrijdcarrière beëindigd. Jane Clark is oud-directeur van de Amerikaanse federatie en sponsort in nagenoeg alle hippische disciplines waaronder springruiter Mario Deslaurier en is eigenaar van de KWPN'er Nartan. Fairclough die in New Jersey een familiebedrijf en een farm runt, is teleurgesteld: `Zestien jaar ondersteuning is fantastisch, maar dit is toch even een zwarte periode in mijn leven. Ik ga me de komende tijd beraden over een eventuele doorstart, want ik wil graag nog een paar jaar blijven rijden.'

Bron: De Hoefslag