Gemeente Aalten


Uitreiking veiligheidshandboek bedrijventerreinen in Aalten en Dinxperlo

Op woensdag 3 november heeft wethouder Teeuwsen het Veiligheidshandboek Bedrijventerrein De Rietstap, Dinxperlo en 't Broek, Aalten uitgereikt. Dit in het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bedrijventerreinen (KVO-B). Het eerste exemplaar is in ontvangst genomen door de heer T. Nederhof, voorzitter van de IKAD. De uitreiking vond plaats tijdens een informatieavond waarin de veiligheid van de industrieterreinen centraal stond. Het motto van deze avond was `Veilig ondernemen, ook iets voor u'. De informatieavond werd door circa 30 bedrijven bezocht.

Het Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bedrijventerreinen geeft aan dat de betrokken partijen samen structurele maatregelen nemen om de veiligheid op de bedrijventerreinen Aalten en Dinxperlo te vergroten. Ondernemers, gemeente, brandweer en politie hebben de handen ineengeslagen om criminaliteit en overlast aan te pakken.

Volgens de begeleidende werkgroep KVO-B zijn er al enorme verbeteringen op de terreinen geconstateerd. Het is goed om te merken dat de ondernemers ook bewuster omgaan met de veiligheid op de bedrijventerreinen. Het succes van veilig ondernemen is vooral afhankelijk van een goede samenwerking en die is er.

Het Veiligheidshandboek bedrijventerreinen bevat concrete en nuttige informatie die door de bedrijven gebruikt kunnen worden om die veiliger maken.
Zo worden o.a. de volgende items onder de aandacht gebracht: o het (nut van) het doen van aangifte;
o inbraakpreventie;
o Overlast, vandalisme en beroving;
o Brandbeveiliging, zoals locaties van aanwezige brandkranen; o Melding klachten openbare ruimte;
o Bijlagen met uitwerking van begrippen als beveiligingsbedrijf, ontruimingsplan ed..
o Tips voor veiligheid van het bedrijf
o Een veiligheidschecklist.

Wethouder Teeuwsen reikt veiligheidshandboek uit KVOB2