Albert Heijn wint Rotterdamse Dialoogaward

04/11/2010 18:06

Nederland in Dialoog

Vanochtend ontving Albert Heijn in de persoon van Theo Willemse, regiomanager Zuid-West Nederland van Albert Heijn, de Dialoogaward uit handen van Roland Wondolleck, directeur Rotterdam The Hague Airport en ambassadeur van de Dag van de Dialoog Rotterdam.

De uitreiking vindt plaats in de derde Nationale Week van de Dialoog die in volle gang is. Van Groningen tot Maastricht gaan 14.000 mensen in gesprek aan 1.500 dialoogtafels in 56 steden. Daar delen zij ervaringen en ideeën rondom actuele maatschappelijke vragen. De eerste Dag van de Dialoog werd in 2002 door Stichting in Dialoog Rotterdam georganiseerd. Met ruim 200 dialoogtafels neemt Rotterdam nog altijd het voortouw in de dialoog in Nederland. Dit jaar reikt Stichting in Dialoog Rotterdam voor de vijfde keer de Dialoogaward uit een persoon of organisatie die zich bovenmatig inzet voor de (Dag van de) Dialoog. Dit jaar is dat Albert Heijn.

Met 100 tafels verspreid over 56 steden is Albert Heijn landelijke de grootste supporter van de Week van de Dialoog. De supermarktketen hecht veel waarde aan goede contacten in de buurt. "De dialoog helpt om open en respectvol naar elkaar te luisteren en bestaande vooroordelen weg te nemen." aldus Cees van Vliet, Directeur Winkels & Distributie Albert Heijn.

Theo Willemse voegt daar bij ontvangst van de Dialoogaward in Rotterdam aan toe : "Albert Heijn wil een goede buur zijn, overal in Nederland. Daarvoor is een goed contact tussen medewerkers en buurtbewoners, en ook met lokale instanties als gemeenten, politie, onderwijsinstellingen, voor ons van groot belang. Zodat mensen - of ze nu klant zijn of niet - blij kunnen zijn dat er een Albert Heijn winkel in hun buurt zit. We merken dagelijks in al onze winkels in Nederland hoe leuk, leerzaam en belangrijk het persoonlijk gesprek daarbij is, en daarom steunen we De Dag van de Dialoog van harte. De Dialoogaward is voor ons een aanmoediging om vooral door te gaan met het voeren van dialoog met ieder die woont, werkt en leeft in de directe omgeving van onze winkels. Ik vond het een eer deze prijs in ontvangst te mogen nemen en heb dat gedaan namens alle betrokken medewerkers, klanten en buren!".

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.nederlandindialoog.nl