Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West

4 november 2010

---

5,6 miljoen bezuinigen in 2011

4 november 2010

Het stadsdeel bezuinigt 5,6 miljoen euro in 2011. Het grootste deel hiervan, 4,8 miljoen, is een besparing door de fusie van de drie stadsdelen, 800.000 euro wordt bezuinigd op onder andere subsidies. Dit staat in de Begroting 2011 die het Dagelijks Bestuur onlangs heeft overhandigd aan de stadsdeelraad.

overhandiging begroting

Op de foto: links Achmed Baâdoud (voorzitter dagelijks bestuur) en rechts Edward Vos (voorzitter deelraad Nieuw-West)

Besparingen

In de begroting wordt rekening gehouden met de vertraging van de stedelijke vernieuwing waardoor minder ambtenaren nodig zijn en voor tijdelijke medewerkers geen werk meer is. Daarnaast zijn er bezuinigingen op onder andere welzijn- en cultuursubsidies. Vacatures binnen de stadsdeelorganisatie worden slechts bij uitzondering ingevuld.

In de begroting 2011 wordt 4,1 miljoen euro uitgetrokken voor nieuwe plannen onder andere voor talentontwikkeling van kinderen, dienstverlening aan ondernemers, schuldhulpverlening en vliegende afvalbrigades.

Nieuw-West moet tot 2014 ruim 20 miljoen euro bezuinigen. Stadsdeelvoorzitter Baâdoud (Financiën): "Dit besluit wordt weloverwogen en in samenspraak met de deelraad en maatschappelijke organisaties genomen. Het gaat over de toekomst van Nieuw-West."

De stadsdeelraad behandelt de Begroting 2011 op 23 november en 7 december in een informerende en meningvormende vergadering en besluit op 14 december.

U kunt de begroting downloaden via de link hiernaast.

Download de begroting

Begroting Nieuw-West 2011

---

Zie het origineel