Ingezonden persbericht


Persbericht
Amsterdam 15 oktober 2010

220 ontwerpers te gast op Sieraad Art Fair

Sieraad Art Fair van 4 t/m 7 november 2010 in de Gashouder, in Cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam

Bij Sieraad Art Fair kun je prachtige draagbare én totaal ondraagbare ontwerpen van maar liefst 220 internationale ontwerpers van dichtbij bekijken, aanraken, uitproberen en kopen. Bijna alle sieraden hebben een eigen geschiedenis of verhaal en het mooie van Sieraard Art Fair is dat de ontwerpers er zelf bij zijn om je daar meer over te vertellen. Maar er is nog meer te doen op de Sieraad Art Fair: het edelstenenmekka Idar Oberstein is aanwezig met een kleurrijk palet aan edelstenen en van de ontwerpwedstrijd New Traditional Jewellery zijn de mooiste inzendingen te zien. Nieuw dit jaar is het onderdeel Inspirations, waarbij gerenommeerde sieradenkunstenaars als Evert Nijland, Terhi Tolvanen en Ruudt Peters hun kijk geven op het begrip 'auteurssieraad'.

New Traditional Jewellery

Het idee achter de wedstrijd New Traditional Jewellery is om een brug te vormen tussen nieuwe en oude, historische en/of etnografische sieraden. Dit jaar was het thema 'True Colours', wat terug te zien is in krachtig kleurgebruik, symboliek en een etnische vormtaal. Volgens de jury vormt het totaalbeeld een prachtige afspiegeling van hedendaagse sieraadvormgeving. 56 genomineerde ontwerpen zijn op SIERAAD Art Fair te zien. De winnaars worden op 4 november bekendgemaakt en gehuldigd door modevormgever en designer Aziz Bekkaoui en Maya Meijer, eigenaar en mede-directeur van de Westergasfabriek.

Praktische informatie

SIERAAD Art Fair is geopend op donderdag 4 november van 14.00 tot 21.00 uur en op vrijdag 5, zaterdag 6, zondag 7 november van 11.00 tot 18.00 uur. Entree is ¤ 12.50 per persoon; 65+eers en CJP-houders betalen ¤ 10,--; kinderen tot 12 jaarr zijn (onder begeleiding) gratis. Kaarten kunnen worden gekocht bij de kassa of worden besteld via www.sieraadartfair.nl. Bij het naastgelegen Westergasterras worden er dagelijks lunch- en dinerspecials aangeboden voor bezoekers van SIERAAD Art Fair. Op de beurs kan worden gekocht en betaald door middel van diverse betalingssystemen. Parkeren kan in de nabij gelegen Parking Westerpark of in de directe omgeving. Er zijn invalidenparkeerplaatsen aanwezig op het terrein.

Persview

De beurs is vanaf donderdag 4 november 13.00 uur toegankelijk voor de pers. Aanmelding via pers@sieraadartfair.com. De officiële opening en prijsuitreiking van New Traditional Jewellery is op donderdag 4 november om 17.00 uur. Foto's van de beurs SIERAAD Art Fair, sieraden van deelnemers, nominaties van NTJ zijn te zien op www.sieraadartfair.com en in hoge resolutie beschikbaar. Voor actuele informatie over de beurs, interviews en contacten met sieraadontwerpers en jury: Astrid Berens, 033 433 7009 of 06 133 00 135. meer info via www.sieraadartfair.com en www.newtraditionaljewellery.com


- einde persbericht -

Over Cultuurpark Westergasfabriek

De industriële monumenten en het omliggende park van Cultuurpark Westergasfabriek vormen een multifunctionele ruimte en een modern stadspark van internationale allure. Je vindt er groen, een plek om te werken, ruimte voor grote en kleine evenementen en diverse horeca-, film- theater- en expositiegelegenheden. Cultuurpark Westergasfabriek is centraal gelegen in Stadsdeel Westerpark in Amsterdam en wordt jaarlijks bezocht door 800.000 mensen.



Ingezonden persbericht