Ingezonden persbericht



---


Programma WMDC November 2010

Jazz Meets World: Andy Bruce & the Rigidly Righteous Donderdag 04 november | 20.30 | E12 / E10 (R'dam Pas/CJP) Andy Bruce & the Rigidly Righteous is een band dat zijn eigen bizarre, maar fantastische muziek componeert. Geëxperimenteerde jazz gemixt met geïmproviseerde Schotse traditionele muziek is de stijl van deze losbandige groep. Beroemde, Schotse componisten als Chiefly Robert Carver en James Oswald zijn hun grote inspiratiebron. Met een sopraansaxofoon/harmonica, trombone, tuba, keyboards/fluit, elektrische gitaar en percussie. Het is dan ook niet wonderbaarlijk dat ze een aparte mix van geluiden geven met liedjes die zeer interessant en vermakelijk zijn.

***

Can I Kick It?: CD-presentatie 1Duidig

Zaterdag 06 november | 20.00 | E10 (incl. album!)
Op 1 november komt het album 'Wie Had Ooit Verwacht' van 1Duidig uit. Het album bevat o.a. gastbijdragen van niemand minder dan M.O (M.O. & Brakko), Mike Tibbert (VSOP), Diggy Dex & Roelie Vuitton (Blocnotes). Om dit te vieren is er op 6 november een releaseparty in het WMDC. Het voorprogramma wordt verzorgd door Bujumouse (De Zaak), Elise Dinfena, De Dichter, Xterne Ruis en ook Roelie Vuitton komt vanuit Groningen naar Rotterdam om een show te geven. De avond wordt gehost door GPZH winnaar Vieira.

***

Matinee du Monde: Obilaya o.l.v. Omar Ka, Nadiya en DJ Caliente Zondag 07 november | 14.00 | E7,50 / E2,50 (kinderen) De tijden van Daylight Dancing herleven in het WMDC! Omar Ka, medeoprichter van deze succesvolle serie, host iedere eerste zondag van de maand een middag vol met Afrikaanse en wereldmuziek, DJ's, kinderworkshops, buikdans, hapjes en drankjes. Het geheel wordt muzikaal omlijst door Obilaya. Mis het niet!

***

Revolution in B-minor: Met Eric Tendai, Tanya Auclair en SAM Vrijdag 12 november | 20:30 | E10 / E8 (R'dam Pas/CJP) Alles begint met een naakt liedje. Of het nu een vuige rocksong is, orkestrale soul, freakende folk of een beukende hiphoptrack: aan de basis staat de optelsom van de akkoorden, de melodie en het refrein. Revolution in B-minor presenteert in een intieme setting artiesten die hun nummers weer uitkleden, en terug gaan naar de basis van hun songs. Zonder opsmuk van extra instrumenten en computers, slechts begeleid door maximaal een muzikant, nemen zij de luisteraars mee terug naar het punt waar alles begon. Het liedje. Met vanavond de akoestische folk verpakt in schitterende liedjes van Eric Tendai; het intieme geluid wat voort komt uit een mix van 'do-it-yourself'-drums, warme gitaar melodieën en een vleugje elektronica van de Londense singer-songwriter Tanya Auclair; en de melodieuze ratatouille van folk, pop, funk en blues van de Rotterdamse zangers SAM.

***

Express Yourself: Halve finale
Zondag 14 november | 14:00 | E5
Wie worden de nieuwe Express Yourself kampioenen dit jaar? Express Yourself is de 'all styles battle all' urban danscompetitie, georganiseerd door de Groove Kings, waarbij het gaat om het individuele allround talent niveau en improvisatievermogen van een urban danser. In een 1 tegen 1 wedstrijd wordt er bepaald wie zich het meest kan aanpassen aan de muziek die gedraaid wordt door de DJ's en de opdrachten die mee gegeven worden door de organisatie.

***

Jazz Meets World: The Mirror Conspiracy ft. Eric Truffaz Donderdag 18 november | 20:30 | E12 / E10 (R'dam Pas/CJP) Dromerige collages vol stuwende ritmes. De Rotterdamse band The Mirror Conspiracy wordt vergeleken met Cinematic Orchestra en Pink Floyd, maar ook met Weather Report en The Soft Machine. Het begin dit jaar uitgebrachte album 'Moziac' ontving in zowel de pop- als de jazzpers lovende recensies. Op 'Mozaic', inmiddels genomineerd voor de prestigieuze Edison Jazz Publieksprijs 2010, stoeit de band met de grenzen van cinematische crossovers van lounge-noir, fusion, jazz en pop.

***

Full Moon Concert
Maandag 22 november | 20:30 | Gratis
De Full Moon concerten zijn maandelijkse feesten van muziek en andere vormen van kunst over de hele wereld in het WMDC. Studenten van de World Music Academy presenteren een variatie van traditionele muziek zoals Indiase en Turkse muziek, latin, flamenco en tango. Maar ook crossculturele projecten, klassieke muziek en jazz komen aan bod. De artiesten creëren op deze avonden samen met het publiek een magische sfeer onder het licht van de volle maan.

***

Kinderserie: Wijnand Stomp - Mister Anansi
Woensdag 24 november | 15:00 | E3 / E1 (vanaf 10 kinderen) Anansi is een klassieke held uit de Afro-Caribische vertelcultuur, maar zo universeel van karakter dat hij oceanen en cultuurverschillen overbrugt alsof het regengootjes langs de stoeprand zijn. Anansi heeft altijd honger, maar werken voor de kost? Echt niet! Om zijn buik vol te krijgen verzint hij de meest creatieve trucs. Anansi raakt altijd verstrikt in zijn eigen spinsels. Toch weet hij zich op onnavolgbare wijze door list en bedrog er steeds weer uit te wurmen. Vanaf 6 jaar.

***

Casa de la Musica: Charanga 214 + Pedro Luis Pardo Cosme Vrijdag 26 november | 21:00 | E10 / E8 (R'dam Pas/CJP) Deze live salsaserie laat jonge talentvolle studenten van de World Music Academy van het Rotterdams Conservatorium samenspelen met bekende en minder bekende muzikanten. De internationale groep muzikanten van Charanga 214 speelt in deze serie een centrale rol als huisband. Op veler verzoek is vanavond de gastmuzikant Pedro Luis Pardo Cosme. Cosme speelde eerder in oktober 2009 al mee tijdens Casa de la Musica in het WMDC. Vanavond laat hij nieuw materiaal horen en wordt het ongetwijfeld opnieuw één groot swingend salsafeest!

***

Mixed Presents: The Niti Factory
Zaterdag 27 november | 20:30 | E12 / E10 (R'dam Pas/CJP) Een nieuw programma rond tablaspeler Niti Ranjan Biswas, bekend van o.a. Drums United en Jungle Warriors. Vanavond geven studenten van de World Music Academy o.l.v. Niti een speciaal concert. Tijdens het tweede deel van de avond treedt hij zelf op met een selectie topmuzikanten uit diverse stijlen en disciplines, waaronder bassist Kasper Kalf (Pete Philly), gitarist en geluidskunstenaar Raphael Vanoli (Knalpot), turntablist Eniless (National Phonographic en Stöma) en de Senegalese zanger Omar Ka. Onder de naam The Niti Factory verkent dit avontuurlijke gezelschap uitgebreid de grenzen en de raakvlakken van jazz, hip hop, soundscapes, Indiase en Afrikaanse muziek. Voeg hierbij nog een beatmaker, een dichter en een VJ en de basis is gelegd voor een bijzondere avond! Hosted by DJ Onno Paloma.

***

Express Yourself: Finale
Zondag 28 november |14:00 | E5
Wie worden de nieuwe Express Yourself kampioenen dit jaar? Express Yourself is 'all styles battle all' urban danscompetitie, georganiseerd door de Groove Kings, waarbij het gaat om het individuele allround talent niveau en improvisatievermogen van een urban danser. In een 1 tegen 1 wedstrijd wordt er bepaald wie zich het meest kan aanpassen aan de muziek die gedraaid wordt door de DJ's en de opdrachten die mee gegeven worden door de organisatie.

De podiumprogrammering van het WMDC wordt mede mogelijk gemaakt door dienst Kunst en Cultuur en Deelgemeente Delfshaven.