Gemeente Noordenveld

Alfa-College zetten inburgeraars in het zonnetje

Gemeenten en Alfa-College zetten inburgeraars in het zonnetje

Gepubliceerd op: 28 oktober 2010

De organisatie van het inburgeringstraject is in handen van de ISD Noordenkwartier van de gemeente Noordenveld, Marum en Leek. Deze drie gemeenten financieren dit project. De ISD Noordenkwartier heeft het voorbereidende traject voor het inburgeringsexamen uitbesteed aan het Alfa-College. Inburgeren betekent het leren van de Nederlandse taal en leren hoe we in Nederland wonen en werken. Doordat de kandidaten de Nederlandse taal beheersen is het voor hen gemakkelijker om een baan te vinden.

Voor sommige deelnemers is het een hele tijd geleden dat het inburgeringstraject succesvol is afgesloten, voor anderen is dit onlangs gebeurd. De inburgeraars hebben individueel hun officiële diploma al ontvangen van de Dienst Uitvoering Onderwijs. De gemeenten en het Alfa-college willen graag samen op een feestelijke wijze hun certificaat uitreiken.

De wethouders van de gemeenten Noordenveld, Leek en Marum en een vertegenwoordiger van het Alfa-College overhandigen certificaten aan de deelnemers tijdens een feestelijke bijeenkomst op donderdag 4 november aanstaande van 13.00 tot 15.00 uur. Dit gebeurt in het gemeentehuis te Leek aan de Tolberterstraat 66. Tijdens deze bijeenkomst wordt aan de inburgeraars een verklaring uitgereikt van de gemeenten Noordenveld, Leek en Marum en het Alfa-College.