Woningcorporatie Ymere

Woningen project De Wittenkade opgeleverd

3-11-2010

Ymere helpt mee aan vernieuwing Staatsliedenbuurt Amsterdam-West

Woensdag 27 oktober heeft Ymere het project Wittenkade in in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam-West opgeleverd. De werkzaamheden zijn nog in volle gang maar binnenkort kunnen de bewoners terug naar de gerenoveerde huurwoningen.

Na de renovatie zijn er 37 woningen, dit waren 56 woningen. In de nieuwe situatie zijn er 23 woningen voor terugkeerders, 6 sociale huur en 8 markthuurwonigen. Medio maart 2011 zal het hele project zijn afgerond.

Oplevering woningen De Wittenkade
Het programma van de oplevering startte in Café Nassau met speeches van Godfried Lambriex, wethouder Wonen stadsdeel West en Jan Voskamp, directeur Ymere locatie West. In de speeches stond centraal dat renovatieprojecten als deze een lange weg van besluitvorming kennen.

Met het oog op het voorgenomen kabinetsbesluit wil het stadsdeel in de toekomst sneller knopen doorhakken ten behoeve van het woongenot van de huurders. Na de speeches was er de mogelijkheid om de woningen te bekijken.

Renovatie
Bij alle woningen is de gevel gereinigd en zijn er een groot aantal kozijnen vervangen met duurzame kozijnen. Bij de renovatie is er geprofileerd houtwerk achter de beplating naar voren gekomen dat nu mooi hersteld is. Deze oude elementen in de plint geven de woningen zelfs meer stijl. Het sierwerk is jarenlang achter beplating verstopt geweest. Verder is het comfort in de woningen verbeterd en aangepast aan deze tijd door onder andere geluidsisolatie aan te brengen.

Projecten in de Staatsliedenbuurt
In de Staatsliedenbuurt heeft Ymere verschillende renovatie en nieuwbouwprojecten. Zoals de renovatie van de woningen in de Van Boetzelaerstraat en Van Hogendorpstraat waarvan de woningen op dit moment in verkoop zijn.

Tegenover basisschool De Bron wordt er binnenkort gestart met de nieuwbouw van De Boetzelaer, met 47 sociale huurwoningen een ondergrondse parkeerkelder en in de plint ruimte voor 3 bedrijfsruimten.