Ingezonden persbericht


Holland Animation Film Festival

Winnaar internationale competitie webanimatie HAFFTube! Silver Junkie: Maria van Gitte Le Bruyn.

Van enerverende clips tot hilarische cartoons, van conventionele films tot spectaculaire computeranimatie. Competities voor korte animatiefilms, studentenfilms uit Nederland en België, geanimeerde opdrachtfilms, en nog veel meer.

14e Holland Animation Film Festival
3 t/m 7 november 2010 in Utrecht
Filmtheater 't Hoogt, City Movies, Theater Kikker

www.haff.nl

De winnaar van de internationale competitie webanimatie HAFFTube 2010 is Silver Junkie: Maria van de Belgische Gitte Le Bruyn (1985). De animatiefilm van olieverf op glas, is geïnspireerd door de muziek van de Belgische band Silver Junkie (Tino Biddeloo). Contrastrijk in zwart-wit, met royale penseelstreken, weerbarstig en hoopvol.

Gitte Le Bruyn is in 2008 als beeldend kunstenaar afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor schone kunsten in Antwerpen.

De internationale competitie voor webanimaties (van maximaal vijf minuten) vond plaats op HAFFTube. Geleidelijk aan vulde HAFFTube zich met animatiefilms van over de hele wereld, met verrassend veel nieuw werk van hoge kwaliteit. Uiteindelijk is er een shortlist met 50 titels samengesteld. Uit deze shortlist selecteerde de jury, bestaande uit filmmakers, die met hun films zijn geselecteerd voor de competitie shorts op het HAFF, Silver Junkie: Maria als de grote winnaar. Gitte Le Bruyn is volgend jaar gast van het festival.

Bekijk de winnende film hier: http://www.haff.nl/nl/films/silver-junkie-maria


---

Programmaschema en kaartverkoop online www.haff.nl

Persaccreditatie en screeners
Neem contact op met Rozemarijn Gerritsen (publiciteit HAFF) / E-mail: rozemarijn@haff.nl

Beeldmateriaal
Zie www.haff.nl (professionals)

Kaartverkoop online www.haff.nl
Losse kaart: ¤ 8,00 - Losse kaart met HAFF-pas: ¤ 5,00 HAFF- pas: ¤ 12,50 - HAFF - passe-partout: ¤ 85,00