Gemeente Achtkarspelen


Persbericht

2010/YG_93
Buitenpost, 4 november 2010

Jongeren Achtkarspelen kiezen voor smsdienst van 'Say it' Jaarlijkse Wegwijsdag Achtkarspelen in teken van sociale media

Hoe kan nieuwe media ervoor zorgen dat jongeren en gemeente dichter bij elkaar komen in Achtkarspelen? Met het thema 'Jongeren en nieuwe media' gingen 48 VMBO leerlingen van het AOC Buitenpost, OSG Singelland Surhuisterveen en Lauwerscollege Buitenpost en Surhuisterveen woensdag 3 november aan de slag in It Koartling in Buitenpost.

Onder voorzitterschap van burgemeester Tjeerd van der Zwan is tijdens een speciale jongerenraadsvergadering, die in het teken stond van 'Jongeren en nieuwe media', het plan van groep 3 'Say it', met een meerderheid van stemmen gekozen.

'Say it', bestaande uit Aafke Nicolai, Anna Rinske Reitsma, Sake de Vries, Syberen Erik Dam, Janet de Vries, Jelly Frankes en Hedi Stoelwinder, Lisa van der Veen, Hein de Vries en Evelien Weening, heeft een plan bedacht om een smsdienst te ontwikkelen om jongeren meer te betrekken bij de politiek. Via social media (Twitter, Hyves, Facebook) en via een tweewekelijkse sms worden jongeren op de hoogte gehouden van activiteiten, kunnen ze reageren op stellingen en polls en hun mening hierover geven. 'Say it' denkt op deze manier jongeren en de politiek via nieuwe media dichter bij elkaar te brengen. De komende tijd gaat de winnende groep het project uitvoeren. Zij worden hierbij ondersteund door de gemeente.

Een persgroep heeft de hele dag via Twitter verslag gedaan van de Wegwijsdag, www.twitter.com/wegwijs8k #wegwijsdag




Gemeente Achtkarspelen