Konica Minolta bouwt haar nieuwe productfamilie op bewezen technologie

04/11/2010 11:01

KONICA MINOLTA BUSINESS SOLUTIONS BELGIUM

Met de bizhub PRO C6000 en bizhub PRO C7000 brengt Konica Minolta twee versies van een innovatief en supersnel digitaal kleurenafdruksysteem met ongeziene beeldkwaliteit en consistentie op de markt. Hun verbazingwekkende beeldverwerkingsmogelijkheden in combinatie met een robuuste constructie, professionele functies en een aantrekkelijk prijskaartje maken van deze systemen de perfecte instapoplossing voor productieprinten, zowel in centrale reprografische afdelingen en drukke kantoren als bij printproviders en reclamebureaus.

De nieuwe "flagship" bizhub PRO C-familie producten (de C6000, C7000) onderstrepen de blijvende ambitie van Konica Minolta om zijn adagio "the essentials of imaging" getrouw te blijven. Ze is gebouwd op de bewezen technologie van de vorige productfamilie en wordt aangeboden in sterk individualiseerbare versies. De klantenbasis van het bedrijf kan rekenen op de hoogste kleurconsistentie, als alternatieve keuze voor oplagedrukwerk op offsetpersen, in mid-productie- of grafische omgevingen.

Zowel in kleur als in zwart-wit bieden de bizhub PRO C6000/C7000 een hoge afdruksnelheid van respectievelijk 60 en 71 afdrukken per minuut. Uitgerust met Konica Minolta's geavanceerde kleurverwerkingstechnieken, zijn deze digitale kleurenafdruksystemen specifiek ontwikkeld om tegemoet te komen aan de voornaamste wensen van centrale reprografische afdelingen en drukke kantoren op het vlak van kwaliteit, betrouwbaarheid, gebruiksgemak en zuinigheid. Door deze troeven en de creatieve mogelijkheden die beide systemen bieden, vallen ze ook bijzonder in de smaak in de grafische sector, de reclame- en de design-wereld.

Beide systemen combineren een ruime mediumflexibiliteit met een veelzijdig aanbod aan inline afwerkmogelijkheden. Hun stevige metalen constructie waarborgt volledige betrouwbaarheid, terwijl ze door hun compacte design ook in kleine ruimtes passen.

Een eenvoudige bediening en groot gebruiksgemak waren twee andere belangrijke aandachtspunten bij de ontwikkeling van beide systemen. Daarnaast blinken de bizhub PRO C6000/C7000 ook uit in registratienauwkeurigheid. Dit resulteert in een punt op punt registratie voor dubbelzijdig afdrukken, belangrijk voor oa. brochures en boekjes.

Keuze uit diverse krachtige controllers

De door Konica Minolta zelf ontwikkelde controller IC-601 biedt zowel betaalbaar kleurbeheer en opdrachtenverwerking als uitgebreide integratie met Konica Minolta's eigen toepassingen. We denken hierbij in de eerste plaats aan de Printgroove softwaresuites, die oplossingen aanbieden voor oa. Web2Print, VDP en geautomatiseerde workflow. Een echte troef van deze controller is dat u via het bedieningspaneel van de bizhub PRO C6000/C7000 de printcontroller IC-601 kunt aansturen en beheren.

Daarnaast zijn ook twee externe controllers beschikbaar als perfect alternatief voor elke professionele omgeving. Uitgerust met allerlaatste Fiery-technologie, verbetert de externe Fiery controller (IC-306) het uitgebreide functiepakket van de bizhub PRO C6000/C7000 door een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface tussen operator en printer aan te bieden.

De optionele externe IC-307 Creo controller maakt van de bizhub PRO C6000 en PRO C7000 een robuuste werkstroomoplossing voor de grafische sector en veeleisende professionele gebruikers die op zoek zijn naar uitzonderlijke productiviteit gekoppeld aan grote verscheidenheid aan afdrukoplossingen op maat.

Verwacht impact op uw grafische dienstverlening

De indrukwekkende afdrukresolutie van de bizhub PRO C6000/C7000 (1200x1200dpiX8 bits) reproduceert de fijnste tekens en de dunste lijntjes tot in het kleinste detail. In combinatie met Konica Minolta's Simitri® HD toner zorgt dit voor een output die niet voor offset moet onderdoen.

Ook dankzij de uitstekende resolutie van 1200 dpi bieden deze toestellen extra veel screening methodes voor drukwerken van hogere digitale kwaliteit met meer gelijkmatige en meer realistische beeldreproducties van dezelfde hoogstaande kwaliteit als de afgedrukte tekst. Deze recent ontwikkelde FM-screeningtechnologie zorgt voor gelijkmatige moiré beelden zonder gekartelde randen.

De papierverwerking in de bizhub PRO C6000/C7000 verloopt snel en ultravlot. Dankzij Konica Minolta's papiertoevoer met air-seperatietechnologie bieden ze een heel ruime mediumflexibiliteit en kunnen ze een grote verscheidenheid aan papiersoorten aan, inclusief papiergewichten tot 300 g/m², gecoat papier, kaarten en digitale offsetmedia. Met een invoercapaciteit van maximaal 7500 vel hebben deze systemen geen enkel probleem met grote oplagen. Geavanceerde functies zoals mixplex en mixmedia staan garant voor professionele resultaten, ook bij complex afdrukopdrachten.

Gezien hun buitengewone kwaliteit en absolute betrouwbaarheid kunnen printproviders er nooit verkeerd aan doen om één van deze Konica Minolta's betrouwbare digitale kleurenafdruksystemen aan te schaffen.

Over Konica Minolta Business Solutions Belgium:

Konica Minolta Business Solutions Belgium is gevestigd in Zaventem (Brussel, België) en is een dochteronderneming van Konica Minolta Business Technologies, Inc., Tokio, Japan. De onderneming levert diensten en verdeelt producten, systemen en oplossingen die aan alle voorwaarden van printen op kantoor- en in de productie voldoen over de volledige levenscyclus van documenten. Hun productengamma gaat van kleur en monochroom multifunctionele en productieve printsystemen, laserprinters en multifunctionele apparaten tot moderne software die apparaten naadloos in werkprocessen en IT-omgevingen integreert. Om klanten als print- en industriële ondernemingen optimaal met krachtige en verdedigbare oplossingen te ondersteunen, investeert Konica Minolta, als technologische leider voortdurend in onderzoek en ontwikkeling en voert zij regelmatig nieuwe standaarden in voor de hele printindustrie.

Surf naar www.konicaminolta.be en www.konicaminolta.eu, voor meer informatie over de onderneming.

Productafbeeldingen zijn beschikbaar op www.konicaminolta-images.eu

Termen en productnamen kunnen al dan niet (wettig) gedeponeerd handelsmerken zijn van hun respectievelijke eigenaars en worden hierbij erkend.

Perscontact:

Konica Minolta Business Solutions (Belgium) NV/SA

Excelsiorlaan 10 1930 Zaventem

Evelyne de Voghel - Communication Coördinator

Tel: 02/717.08.64 evelyne.de.voghel@bs.konicaminolta.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel