Sociaal-Economische Raad


13 augustus 2010
Ook dit najaar organiseren de SER en het Verwey-Jonker Instituut weer gezamenlijk de Verwey-Jonker/SER Lezing, in vervolg op de successen van de lezingen van 2008 en 2009. Deze derde editie vindt plaats op donderdagmiddag 4 november 2010, in de dan grondig gerenoveerde raadzaal in het SER-gebouw.

Vertegenwoordigers uit de wereld van bedrijfsleven, beleid, politiek, maatschappelijke organisaties en wetenschap worden uitgenodigd de lezing bij te wonen. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via de SER-website, waar ook nadere informatie te vinden is.

Tijdens deze derde Verwey-Jonker/SER Lezing gaan achtereenvolgens prof.dr. Esther-Mirjam Sent en prof.dr. Agneta Fischer in op het thema Kenniseconomie en emotiecultuur. Deze aspecten van onze samenleving lijken op gespannen voet met elkaar te staan. Gaan ratio en emotie samen? Of zijn juist scherpe scheidslijnen het devies?

In de geest van Hilda Verwey-Jonker heeft de jaarlijkse lezing het karakter van een `leslezing': een ferm, gedreven betoog met oprechte zorg en betrokkenheid, dat oproept tot discussie. Hilda Verwey-Jonker was het eerste vrouwelijke raadslid van de SER en verleende haar naam aan het in 2003 nieuw gevormde onderzoeksbureau Verwey-Jonker Instituut. Bovendien was zij een opvallende persoonlijkheid met een grote gedrevenheid voor maatschappelijke thema's. Het Verwey-Jonker Instituut en de SER willen met de lezingenreeks een impuls geven aan het actuele debat over maatschappelijke samenhang en vernieuwing.