Erger dan ooit? Politieke verruwing, vroeger en nu


Actualiteitencollege door Remieg Aerts

NIJMEGEN, 20101028 -- Het Soeterbeeck Programma en VOX van de Radboud Universiteit Nijmegen organiseren een actualiteitencollege over de vraag of de politieke verruwing van nu erger is dan vroeger. Remieg Aerts geeft tekst en uitleg en Leon Wecke spreekt een column uit. Het actualiteitencollege vindt plaats op donderdag 4 november 2010 van 12.45 - 13.45 uur in de hal van het Erasmusgebouw van de Radboud Universiteit Nijmegen, Erasmusplein 1.

Wie nog een beetje diepgang, integriteit en eergevoel heeft, hoort niet in de Tweede Kamer thuis. De omgangsvormen en moraal in de politiek hebben langzamerhand immers een dieptepunt bereikt. Dit oordeel kan uit elke recente column komen, maar in feite stond het in een weekblad uit 1870. Dat betekent dat wij niet te snel moeten denken dat het met de politieke verruwing nu wel erger is dan ooit. Maar ook niet dat het met de politieke omgangsvormen momenteel business as usual is. Historicus Remieg Aerts analyseert wat er nieuw is aan de politieke mores van vandaag - en wat niet. Leon Wecke spreekt een column uit.

Sprekers van de Radboud Universiteit Nijmegen: prof.dr. Remieg Aerts, hoogleraar Politieke geschiedenis; drs. Leon Wecke, polemoloog. Drs. Elianne Keulemans, programmamaker en hoofd van het Soeterbeeck Programma, is de gespreksleider.

Meer informatie: www.ru.nl/sp/ergerdanooit





Ingezonden persbericht