Zwemkampioen Michael Phelps en Master Spas® creëren nieuwe lijn van signatuur zwemspa's

Bijdrage van Phelps en Coach Bob Bowman bij ontwikkeling van “Michael Phelps Signature Swim Spas by Master Spas.”

FORT WAYNE, Ind.--(BUSINESS WIRE)-- 20101104 --

Wereldkampioen en sporticoon Michael Phelps en het bouwdesignteam van Master Spas® zijn samengegaan voor het creëren en presenteren van een nieuwe signatuurlijn van zwemspa's. Deze poging tot samenwerking heeft geleid tot een volledige reeks van nieuwe zwemspa's onder de merknaam Michael Phelps Signature Swim Spas by Master Spas. Deze nieuwe lijn van zwemspa's zal haar debuut maken op de International Pool | Spa | Patio Expo, die in het Mandalay Bay Convention Center in Las Vegas wordt georganiseerd van 3-5 november 2010.

Wereldzwemkampioen Michael Phelps in zijn nieuwe signatuurlijn van zwemspa's by Master Spas. (Foto:  ...

Wereldzwemkampioen Michael Phelps in zijn nieuwe signatuurlijn van zwemspa's by Master Spas. (Foto: Business Wire)

De Michael Phelps Signature Swim Spas by Master Spas werd ontworpen en ontwikkeld met de input van de heer Phelps, coach Bob Bowman en een team van ervaren ingenieurs van Master Spas. De signatuurlijn van zwemspa's biedt een nooit eerder geziene gelegenheid en ruimte om het hele jaar door in het water te gymnastieken of hydrothermische behandelingen te krijgen, zodat een oplossing voor alle niveau's van lichamelijke conditie en gezondheidsregimes geleverd wordt. De lijn omvat zes (6) nieuwe en verschillende, premium zwemspa's voor residentiële instellingen en één (1) premium, zwemspa op commercieel niveau, ideaal voor gezondheidscentra, universiteiten en gymnastiekcentra.

De heer Phelps en de heer Bowman, samen met Master Spas, zijn actief de zwemsport aan het promoten, waarbij het accent gelegd wordt op hoe goed wateroefeningen en een spabehandeling voor de gezondheid zijn.

“Een van de grootste doelen die ik in mijn carrière stel, is de zwemsport op zoveel mogelijk manieren te ontwikkelen. Door middel van het partnerschap met Master Spa zijn we in staat een signatuurlijn van zwemspa's te creëren, en op een nieuwe en unieke manier bij te dragen aan de sportbeoefening,” zei Phelps. “Met deze lijn van zwemspa's beogen wij meer en betere kansen te creëren voor iedereen die interesse heeft in zwemmen, van de enthousiaste liefhebbers van oefeningen tot de volgende generatie van wedstrijdzwemmers toe.”

Het onderscheidende verschil van de door Phelps ontworpen zwemspa's wordt uitgemaakt door de unieke, gepatenteerde Wave Propulsion technologie, waarmee een brede, diepe en zachte stroom voor een superieure zwemervaring wordt geleverd. Het propellor-aangedreven systeem genereert een turbulentievrije stroom, in plaats van de “brandweerslang” stoot van specifieke waterstralen die in andere spa's wordt gezien.

“De samenwerking met Michael Phelps en Bob Bowman voor het creëren van deze nieuwe lijn van signatuur zwemspa's is een kans die wij maar ééns in het leven hebben,” aldus Bob Lauter, CEO van Master Spas. “Het is een enorme eer over dit niveau van input te beschikken waardoor de zwembad- en spasector globaal de aandacht zal trekken. Dit helpt de voordelen van het uitoefenen van de zwem- en watersport promoten.”

Voor elitezwemmers biedt het MP signatuurmodel het grootste zwemgebied en een ultramoderne Wave Propulsion™ technologie, die een onvoorstelbare 40 percent meer power heeft dan de standaard Wave Propulsion™ technologie. Alle modellen omvatten het exclusieve, eigendoms Swim Number System, waarmee zwemmers van alle niveau's de snelheid van de stroom kunnen controleren — door op een knopje te drukken, kan de snelheid van 0 tot 60 kunnen worden ingesteld.

“Wij hebben deze‘Michael Phelps Signature Swim Spa by Master Spas’ ontworpen als een efficiënt en effectief trainingshulpmiddel bij wedstrijdzwemmen,” verklaart Bob Bowman, Hall of Fame zwemcoach en privécoach voor Mr. Phelps, “maar ons doel was een zwemspa te creëren die ook van toepassing is op het individuele gezondheidsniveau. Watergymnastiek komt zeer ten goede aan de opbouw van algemene kracht en weerstand.”

Ieder model van de Michael Phelps Signature Swim Spas by Master Spas heeft een Aquatic Exercise System, dat een roeikit en weerstandsbanden omvat. Deze komt standaard bij alle modellen. Er is een DVD voor oefeningen verkrijgbaar, samen met een brochure voor trainen die specifiek voor Master Spas gemaakt is. Hiermee kunnen beginners, zwemmers op gemiddeld niveau, en geavanceerde beoefenaars de capaciteiten van de zwemspa volledig uitbuiten. Naar keuze kunnen er onderwatercamera's worden geïnstalleerd om de zwemslag op te nemen, en zo kan de zwemmer of zwemster eenvoudig zien hoe de prestatie verbeterd kan worden.

Net als bij alle Master Spas productlijnen, is een gedeelte van de zwemspa uitgerust met hydrothermische therapiestralen en zitinstallaties die de grootste spiergroepen behandelen. Op een speciale plek voor staande behandeling worden moeilijk te bereiken delen zoals heupen, onderrug en benen bewerkt. De Xtreme Therapy Seat (XTS) heeft een ergonomisch ontwerp voor groter comfort en bezit een dubbel powerpompsysteem voor maximale spiermassage

De installatie is snel — binnen één dag — zonder graven voor steunbalken; een betonpad, patio of voorbereid deck is voldoende. Ook kan er gedeeltelijke in-ground installatie worden verricht. Klimaatfactoren zijn niet van belang bij de Michael Phelps Signature Swim Spas by Master Spas: iedere installatie biedt maximale energievoorziening en door het drukken op een knop, kan men automatisch de geïsoleerde, harde beschermingskap oplichten.

Over Master Spas®

Master Spas is gevestigd in Fort Wayne, Indiana, 90 mijl ten noorden van Indianapolis. Het bedrijf beslaat een terrein van bijna elf hectares, met meer dan 2,5 hectares voor geavanceerde productie en distributie. Master Spas is een van de grootste fabrikanten van draagbare spa's, luxe heetwaterbaden, en premium zwemspa's in Noord-Amerika. Het managementteam van het bedrijf kan trots zijn op meer dan 100 jaar van behaalde successen bij haar spaproductie. De geschiedenis van het bedrijf beroemt zich op een van de sterkste resultaten van de sector. Voor meer informatie over het bedrijf en haar producten kunt u terecht op: www.masterspas.com.

Over Michael Phelps

Michael Phelps is alom erkend als de grootste zwemmer aller tijden. Phelps, die meer gouden medailles, wereldkampioenschappen en wereldrecords heeft behaald dan welke zwemmer dan ook, blijft zich steevast inspannen om de zwemsport te bevorderen en een actieve en gezonde levensstijl te stimuleren, speciaal voor kinderen. Hij richtte in 2008 de Michael Phelps Foundation op en lanceerde de Michael Phelps Swim School in 2009. Voor meer informatie, ga naar www.michaelphelps.com.

Over Bob Bowman

Bob Bowman is de CEO en hoofdcoach van de North Baltimore Aquatic Club in Baltimore, MD. Hier is hij ook de privécoach van Michael Phelps. Tijdens zijn 24 jaar lange carrière, heeft Bowman zich onderscheiden als een van de meest prominente coaches in de zwemsport. Hij beschikt over een rijkdom aan kennis en ervaring op internationaal, school en universiteiten- en clubniveau. Bowman, die onlangs tot de American Swimming Coaches Association Hall of Fame is toegetreden, heeft drie jaar lang (2006-08) het eerbewijs van de USA Swimming Foundation’s Golden Goggle for Coach of the Year ontvangen, werd tot twee maal toe uitgeroepen als USA Swimming’s Coach of the Year (2001, 2003) en Development Coach of the Year (2002). Ook werd hij verkozen als de World Swimming Coaches Association’s Coach of the Quadrenium (2005-08) en heeft al vier keer de prijs gewonnen als American Swim Coaches Association’s Coach of the Year (2001, 2003, 2007, 2008). Deze coach, die afkomstig is uit Columbia, South Carolina, is ook twee keer Big Ten Conference Coach of the Year (2007-08) geweest, toen hij aan het roer van het zwemprogramma stond tijdens zijn dienstverband aan de University of Michigan.

Zie voor illustraties en bijlagen de Multimedia Galerij: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6496025&lang=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Master Spas
Bob Lauter, +1-260-436-9100
E: sales@masterspas.com
http://www.masterspas.com
of
Drew Johnson, +1-207-775-1500 x25
E: drew.johnson@octagon.com

http://www.octagon.com