KindVak 2010: didactiek en spelenderwijs leren centraal Publicatiedatum: 01-07-2010


KindVak - de jaarlijkse vakbeurs voor professionals in de kinderopvang - heeft zich verder verdiept. De beurs maakt inhoudelijk de stap van opvang naar opvoeden, een verandering die inmiddels ook op de werkvloer gaande is. Bezoekers van KindVak 2010 - 4 tot en met 6 november in Brabanthallen 's Hertogenbosch - kunnen daarmee rekenen op een breed exposanten- en activiteitenaanbod dat nauw aansluit bij hun actuele behoeftes en interesses.

Met de komst van meer brede scholen zal in de toekomst het onderscheid tussen onderwijs en opvang steeds meer vervagen. Voor de kinderopvang betekent dit een verschuiving van opvang naar opvoeden, waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor pedagogiek en didactiek. In het inhoudelijke programma van KindVak 2010 komt deze ontwikkeling uitgebreid aan de orde; zowel vanuit managementoptiek als die van de pedagogisch medewerker.

Managementcongres en KindVak Academie
Voor directie- en managementleden wordt vrijdag 5 november voor het eerst het Managementcongres georganiseerd. Op het programma staan onder andere de toekomst van de kinderopvang en hoe je inspeelt op de behoeften en kwaliteitseisen van klanten én je personeel. Pedagogisch medewerkers kunnen tijdens KindVak dagelijks op de nieuwe KindVak Academie terecht voor praktische trainingen en workshops.

Startersdag en studentenprogramma
Eveneens nieuw dit jaar is de Startersdag, op zaterdagmorgen 6 november. De dag dient als vertrekpunt voor nieuwe ondernemers in de kinderopvang; met onder andere de Kamer van Koophandel, VNG en ervaringsdeskundigen. Ook studenten hebben hun eigen programma; op donderdagmiddag 4 november zijn zij van harte welkom om dit te volgen. Een bezoek aan de beurs maakt uiteraard onderdeel uit van het speciale studentenprogramma.

Noviteiten
Op zaterdag 6 november wordt de KindVak Noviteitenprijs voor de tweede keer uitgereikt. Bezoekers kunnen stemmen op zes genomineerde exposanten en hun producten. De genomineerde producten zijn uitgebreid te zien op KindVak. In het KindVak beurstheater presenteren exposanten net als vorig jaar case studies, tonen hun oplossingen en delen op andere manieren hun kennis. Ook de Kinderboekenstraat, de Leidersteam van het jaar verkiezing en de verkiezing van het vestigingshoofd van het jaar staan dit jaar weer op het programma. Het thema Kind & Veiligheid krijgt wegens succes ook deze beurseditie weer volop aandacht.

Breed aanbod
Bezoekers kunnen rekenen op een breed aanbod van exposanten, dat goed is afgestemd op hun interesses en behoeftes. Door de organisatie is gekozen voor een duidelijke segmentatie met zeven verschillende sectoren; Management, advies & organisatie, Bouw, facilitair en inrichting, Voeding, gezondheid en verzorging, Veiligheid, Pedagogiek & didactiek, Speelgoed en Uitgeverijen.

Praktisch
KindVak 2010, 4 t/m 6 november 2010 in Brabanthallen 's Hertogenbosch.
Openingstijden: dagelijks van 10.00 - 17.00 uur.
Zie voor meer informatie www.kindvak.nl.


Noot voor redacties

Noot voor de redactie,