KNMG

KNMG Visitatietraining voor visitatoren

startdatum 04 november 2010
einddatum 04 november 2010
tijd 17.00 - 20.00 uur
locatie Domus Medica, Utrecht
onderwerp Visitatie nieuwe stijl

Alle visitatoren van de MSRC zijn op 12 augustus 2010 per e-mail uitgenodigd om deel te nemen aan de visitatietraining 'Visitatie nieuwe stijl'. Deze visitatietraining duurt één avond (van 17.00 tot 20.00 uur) en wordt op vijf data gegeven: op 2, 4, 15 en 23 november en 9 december 2010.

Aanleiding voor de training:
Op 1 januari 2011 worden het nieuwe CCMS-Kaderbesluit en de specifieke besluiten voor alle medische specialismen van kracht. Alle medische vervolgopleidingen dienen vanaf dat moment aan de nieuwe regelgeving te voldoen. Als gevolg van deze modernisering wijzigt ook de manier van visiteren.

Visitatoren van de MSRC gaan vanaf 1 januari 2011 over op een systematiek die meer aansluit bij de moderne, competentiegerichte vervolgopleiding. De nadruk ligt daarbij op de onderbouwing van opleidingsrelevante zaken ("Waaruit blijkt dat...") en in toenemende mate op zelfreflectie: de opleiders/opleidingsgroep en aios beoordelen zelf de opzet, inhoud en uitvoering van hun opleiding. De externe visitatoren van de MSRC toetsen vervolgens hoe deze beoordeling is verlopen en wat de opleiders/opleidingsgroep en aios met de resultaten van hun beoordeling hebben gedaan.

Doel: voorbereiding op visitatie
Om visitatoren voor te bereiden op de nieuwe manier van visiteren organiseert de MSRC - mede in het kader van het project Modernisering Medische Vervolgopleidingen - een visitatietraining. Tijdens de training worden de visitatoren geïnformeerd over de uitgangspunten en wordt expliciet aandacht besteed aan de vertaling hiervan naar de daadwerkelijke visitatie.