Uitgeverij PAMAC partner van TenPages.com


GRONINGEN, 20101104 -- Uitgeverij PAMAC gaat een samenwerking aan met TenPages.com, een online platform waarop talentvolle schrijvers de eerste tien pagina's van hun manuscript kunnen plaatsen, met als doel te worden ontdekt en gesteund door aandeelhouders. TenPages.com, dat begin 2010 werd gelanceerd, telt al achttien manuscripten-in-wording die alle aandelen verkocht hebben en uitgegeven zullen worden door één van de bij TenPages.com aangesloten uitgeverijen. PAMAC heeft vooral belangstelling voor thrillers, jeugd- en reisboeken.

Crowdfunding is één van de pilaren van het platform. Van een manuscript kunnen lezers aandelen kopen à ¤ 5. Zodra er 2.000 aandelen verkocht zijn, wordt het boek uitgegeven en professioneel in de markt gezet. De aandeelhouders delen mee in de opbrengst uit verkoop. Op dit moment telt TenPages.com 652 schrijvers, 273 manuscipten en ruim 2.700 aandeelhouders. TenPages.com won recentelijk de Accenture Innovation Awards.

Op TenPages.com is plaats voor allerlei genres. Thrillers, jeugd- en reisboeken zijn goed vertegenwoordigd. Voor deze genres is PAMAC nu één van de uitgevers waar een titel succesvol kan worden ondergebracht. Niet alleen als gedrukt boek, maar ook als e-boek.

"PAMAC geeft nieuw Nederlandstalig talent graag een kans. Ook een actieve begeleiding van de auteur en zijn of haar werk staat bij ons hoog in het vaandel. Dit sluit uitstekend aan bij het concept van TenPages.com. Daarnaast is hun samenwerking met Selexyz voor ons van bijzonder belang," aldus eigenaar-uitgever Aad Verhoef van PAMAC. "We zien enorm uit naar de eerste titel die we mogen gaan uitgeven."

Uitgeverij PAMAC





Ingezonden persbericht