Dietist.nl opent diëtistenpraktijk in Eindhoven


EINDHOVEN, 20101104 -- Halverwege vorig jaar is diëtiste Leonie Donkers diëtistenpraktijk Dietist.nl gestart met een eerste vestiging aan huis in Nijmegen. De geboren Brabantse zag echter dat de combinatie van kwalitatieve zorg met een eigentijdse uitstraling erg aansprak en heeft sindsdien de dienstverlening uitgebreid naar Wijchen en Gemert. Deze week is Dietist.nl ook officieel van start gegaan met een diëtistenpraktijk in Eindhoven en op 1 februari wordt ook een vestiging in Helmond geopend.

Een dergelijke groei is in crisistijd eigenlijk vrij uitzonderlijk maar Leonie denkt dat haar bedrijf juist goed aansluit bij de hedendaagse ontwikkelingen in de zorg en op het gebied van voeding. "Steeds meer mensen beginnen te beseffen dat streng lijnen met behulp van dieetboekjes vaak maar kortstondig succes oplevert. Daarna komen de kilo's er vaak weer dubbel en dwars aan en gaan mensen op zoek naar een duurzame oplossing. Door het strenge dieet raakt de stofwisseling namelijk verstoord met als gevolg het welbekende jojo-effect. Mensen worden na iedere lijnpoging zwaarder en afvallen wordt steeds moeilijker." Aldus diëtiste Leonie. "Dan komen de mensen vaak bij ons terecht. Op verwijzing van de huisarts of op eigen initiatief maken mensen een afspraak maar als mensen niet in ons verzorgingsgebied wonen dan kunnen ze ook gebruik maken van de online dietiste. Vervolgens maak ik een analyse van het voedings- en beweegpatroon. In overleg stel ik dan een persoonlijk voedingsplan op en kijken we naar de beweging. De focus ligt op geleidelijke gewichtsafname en controle."

"Ik vind het belangrijk dat mensen dingen kunnen blijven eten die ze lekker vinden en ga dan ook kijken hoe ik dit in het nieuwe voedingspatroon kan inbouwen. Als mensen af en toe met mate dingen kunnen eten die ze graag hebben blijkt een nieuw voedingspatroon vaak veel makkelijker vol te houden. Ik probeer altijd een voedingspatroon of dieet samen te stellen waar mensen zich prettig bij voelen. De voedingsberekening van het oude en nieuwe voedingspatroon krijgen de mensen ook mee naar huis, zodat ze zelf inzicht krijgen in hun voeding en wat ze kunnen verbeteren. Het is belangrijk dat mensen niet 15 kilo in een week afvallen maar langzaam naar een streefgewicht toewerken om een jojo effect te voorkomen. Je moet dan denken aan ongeveer 0,5 tot 1 kg per week. Ik krijg veel positieve reakties op deze werkwijze en denk dat dit ook zorgt voor de snelle groei van Dietist.nl. Iemand die tevreden is vertelt dit door. Zie het een beetje als een personal trainer op voedingsgebied. We proberen mensen te ondersteunen in een gezond voedingspatroon en bieden maatwerk. Ieder mens zit immers anders in elkaar."

Onze diëtistenpraktijk in Eindhoven wordt geleid door diëtiste Teuni Verhagen. Teuni is een kundig diëtiste met een passie voor voeding. Zij kan u helpen bij alle voedingsgerelateerde problematiek en is in het bijzonder gespecialiseerd in sportvoeding. Bent u geïnteresseerd geraakt en wilt u graag een afspraak maken? Met een verwijzing van uw huisarts worden uw consulten vergoed door uw verzekeraar. Wanneer u een afspraak maakt via telefoonnummer 06-29349452 informeren wij u hierover graag. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website www.dietist.nl

Diëtistenpraktijk Dietist.nl - Eindhoven
Gladiolusstraat 20
5644 ND Eindhoven
06-29349452