ZTE en Cell C erkend voor “South Africa’s Fastest Broadband Services”

SHENZHEN, China--(BUSINESS WIRE)-- 20101104 --

ZTE Corporation (“ZTE”) (H-effectencode: 0763.HK / A-effectencode: 000063.SZ), een vooraanstaande internationale leverancier van telecommunicatieapparatuur en netwerkoplossingen, heeft vandaag bekendgemaakt dat Cell C, een mobielenetwerkoperator in Zuid-Afrika, is bekroond met de prijs “South Africa’s Fastest Broadband Services”. Dit eerbetoon werd toegekend via de breedbandenquête 2010 voor het nieuwste GSM/UMTS-netwerk van Cell C dat is ontwikkeld en opgezet door ZTE.

Op basis van de antwoorden uit de ingevulde enquêtes van bijna 2000 breedbandgebruikers werd het netwerk van Cell C de afgetekende winnaar. In een reeks uitgevoerde snelheidstests was de gemiddelde downloadsnelheid voor alle breedbanddiensten in Zuid-Afrika 2,17 Mbps voor lokale verbindingen en 1,3 Mbps voor internationale snelheidstests. Het onlangs gelanceerde aanbod HSPA+ van Cell C had de hoogste downlinksnelheden met 7,21 Mbps voor lokale tests en 2,47 Mbps voor internationale tests. De HSPA+ van Cell C haalde uplinksnelheden van 2,01 Mbps lokaal en 1,03 Mbps internationaal.

Dhr. Lars Reichelt, CEO van Cell C, merkte op dat sinds de lancering van het GSM/UMTS-netwerk met hoge snelheid in het begin van september 2010 de netwerkoperator voortdurend positieve reacties van zijn klanten kreeg voor snelheid en verbinding. “Als je deel wilt uitmaken van de toekomst, moet je zelf vorm geven aan die toekomst, en dat is precies wat ZTE en Cell C de afgelopen 10 maanden hebben gedaan door het meest geavanceerde mobiele netwerk op het Afrikaanse continent te installeren met HSPA+ 900, MSR en een all IP-platform,” zei Lars.

De prijs voor “South Africa’s Fastest Broadband Services” kwam al zeven weken na de lancering van zijn kersverse netwerk dat een nieuw tijdperk inluidde voor Zuid-Afrika. “De nauwe samenwerking tussen ZTE en Cell C brengt overal in Zuid-Afrika snelle en betaalbare draadloze breedbanddiensten,” voegde Lars eraan toe.

De directeur van ZTE, dhr. Shi Lirong: “We hebben de behoeften van de klanten onderzocht en bestudeerd, en we zullen nauwer samenwerken met operators om uitgebreidere oplossingen en efficiëntere, verbeterde diensten te leveren.”

Cell C is een van de drie grootste mobiele operators in Zuid-Afrika en de eerste die een GSM 900MHz/1800MHz-netwerk introduceert. Als belangrijke strategische partner zette ZTE het 2G/3G-netwerk op voor Cell C in Kaapstad, Durban, Bloemfontein, East London, Port Elizabeth, Pietemaritzburg en George. Het netwerk integreerde het gebruik van toonaangevende SDR-bases en Uni-RAN-oplossingen om een betrouwbare GSM/UMTS-integratie en de ondersteuning om probleemloos te upgraden naar een LTE-oplossing te realiseren. Cell C lanceerde het eerste commerciële UMTS900M HSPA+-netwerk gebaseerd op een Uni-RAN-oplossing. De Uni-RAN-oplossing van ZTE op basis van SDR is tot nu toe in meer dan 50 landen gebruikt.

Over ZTE

ZTE is een vooraanstaande internationale leverancier van telecommunicatieapparatuur en netwerkoplossingen met het meest uitgebreide productenpakket voor vrijwel elke sector van de bekabelde, draadloze, dienstverlenende en terminalmarkt. Het bedrijf levert innovatieve producten en diensten op maat aan meer dan 500 operators in meer dan 140 landen, en helpt hen daarmee om te voldoen aan de voortdurend veranderende behoeften van hun klanten en het realiseren van blijvende groei van de omzet. De omzet van ZTE kende in 2009 een groei van 36% tot USD 8.820,7 miljoen - de hoogste binnen de bedrijfstak. ZTE gebruikt 10 procent van de omzet voor onderzoek en ontwikkeling en vervult een vooraanstaande rol binnen een groot aantal internationale organisaties die zich bezighouden met de ontwikkeling van nieuwe telecommunicatiestandaards. ZTE is een bedrijf dat op sociaal verantwoorde wijze zaken doet en is lid van het Global Compact van de Verenigde Naties. ZTE is de enige beursgenoteerde telecommunicatiefabrikant in China en wordt openbaar verhandeld aan de effectenbeurzen van Hongkong en Shenzhen (H-effectencode: 0763.HK / A-effectencode: 000063.SZ). Voor meer informatie kunt u terecht op www.zte.com.cn.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
ZTE Corporation
Margrete Ma, +86 755 26775207
ma.gaili@zte.com.cn
of
Edelman PR
Jowie Law, +852 2837 4747
jowie.law@edelman.com
Andres Vejarano, +852 2837 4735

andres.vejarano@edelman.com

Ticker_symbol SEHK:0763
Ticker_symbol SHZ:000063