Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Amsterdam, 7 september 2010

Lady Indira brengt Indiase top naar Sieraad Amsterdam

Lady Indira jewellery, het nieuwe sieradenmerk in Nederland, presenteert veelbelovende Indiase sieradencollecties in Amsterdam en York (UK) en online een limited edition kerstcollectie. Het merk vertegenwoordigt topontwerpers uit India, die sieraden ontwerpen met internationale allure. Lady Indira zet deze getalenteerde ontwerpers in de spotlights op diverse beurzen met niet eerder vertoonde sieraden.

Topstukken op de beurzen Sieraad art fair, Amsterdam 4- 8 nov. En Aura, York (UK) 8-11 okt. Lady Indira laat op deze beurzen twee collecties zien; Truth en Sunset in Nice. Studio Fusion Gallery in Londen en Le Arti Orafe School of Jewellery in Florence, Italië, selecteerden de ontwerpers voor Aura. Collectie Truth: Deze collectie is gebaseerd op de altijd veranderlijke, subjectieve waarheid, zelden in zijn 'ware' gedaante te vinden. Vaak omgeven door een streng van leugens of verborgen achter een mooie deceptie. Gesneden agaat symboliseert de waarheid in deze collectie. De sieraden zijn bedekt met verfijnd zilverwerk en omgeven met edelstenen die de verschillende versies van de waarheid symboliseren. Collectie Sunset in Nice: De collectie is geïnspireerd op de intens rood-oranje-fuchsia zonsondergang in Nice over de blauwgroene zee. Het resultaat is een prachtige combinatie van handgeweven en gekleurde zijde in combinatie met zilver, vergulde elementen, edelstenen en schelpen. De sieraden zijn op verschillende manieren te dragen.

Kerstcollectie - limited edition

Lady Indira brengt oogstrelend mooie armbanden in de verfijnde kleine collectie; 'Foiled Plans'. De luxe armbanden zijn van Sterling zilver en 22ct verguld en hebben een folie-effect voor een uitzonderlijke uitstraling. Het zilver is geslagen en gedraaid in abstracte vormen. Deze gelimiteerde armbanden zijn vanaf 1 december exclusief verkrijgbaar via www.ladyindira.com. Over Lady Indira jewellery
Lady Indira jewellery brengt sinds zomer 2010 zeer talentvolle sieradenontwerpers van Azië naar Europa. Lady Indira wil hét toonaangevende Nederlandse sieradenmerk zijn met kwaliteitssieraden uit Azië. Het merk beoogt een eerlijke handel in deze sieradenmarkt en geeft de ontwerpers de erkenning en waardering die zij verdienen. Lady Indira werkt alleen met ontwerpers die sieraden van hoogwaardige kwaliteit maken en bij wie vakmanschap voorop staat. Dit zijn getalenteerde, toonaangevende en vaak conceptuele sieradenontwerpers uit Azië, die ook in Bollywood en Hollywood naam en faam hebben.

Over de Indiaase ontwerpers
Lady Indira heeft een neus voor Aziatische topontwerpers met internationale potentie: zij is gevraagd te exposeren op diverse beurzen. Onderscheidend is de collectie van ontwerpster Eina Ahluwalia, de enige conceptuele sieradenontwerpster in India en trekker tijdens de Lakme Fashion week in Mumbai. Ontwerper Vijay Sandeep van Golecha heeft veel indruk gemaakt op de internationale sieradenshow in Mumbai en is zeer populair in Bollywood(films). Amrapali staat sinds 1978 synoniem voor kwaliteitssieraden uit India. Amrapali is het enige Indiase sieradenmerk dat te zien was op modeshows in Milaan en New York.

Einde persbericht