Ingezonden persbericht


*** PERSBERICHT ***

Datum: 20-09-2010

Female Business Festival: "een feest voor ondernemende vrouwen"

Gouda - Zowel ervaren vrouwelijke ondernemers als starters zijn welkom op het Female Business Festival (FBF). Dit vindt plaats op 4 november in Gouda onder het motto 'Een WAARDEvol event'. Het festival wordt georganiseerd door TALK & taste, het zakelijk netwerk voor ambitieuze vrouwen met smaak, en Entre Jeunes, netwerk van startende vrouwelijke ondernemers, in samenwerking met vrouwenverzekeraar Business Queens.

Inspirerende gasten zoals Simone Brummelhuis en Jolanda Holwerda nemen deel aan het FBF College. In deze setting à la NOVA College zullen zij door Marlies Claasen, bekend van o.a. TV-Gelderland, worden geïnterviewd waarbij vrouwen uit de zaal ook hun vragen aan deze twee rolmodellen kunnen stellen. Brummelhuis is oprichter van The Next Women Business Magazine, een platform dat zakenvrouwen op allerlei gebieden ondersteunt om te groeien in hun ondernemerschap. Holwerda richt zich op de combi werk-gezin. Lof, het magazine waarvan zij oprichter en hoofdredacteur is, biedt inspiratie en herkenning aan werkende moeders. Veelal hoogopgeleide vrouwen die vaak genieten van en soms ook worstelen met de combinatie van ambitieus werk en het gezinsleven.

Het FBF nodigt ook uit tot actieve deelname in de zes waardevolle workshops waaruit deelnemers er twee kunnen kiezen. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld: 'personal branding', (on)zin in (PowerPoint)-presentaties, juridische aspecten aan Intellectueel Eigendom en 'free publicity'. Het geeft ondernemende vrouwen de kans om kennis bij te spijkeren, ervaringen te delen en nieuwe contacten te leggen. Zo'n twaalf geselecteerde bedrijven zullen zich op een centraal gelegen 'Exchange Market' presenteren om producten en diensten aan te bieden die interessant, nuttig en/of leuk zijn. Ook is er entertainment, een wijnproeverij, een walking dinner en staat er aan het eind van de avond een goodie bag buffet klaar met niet alleen leuke, maar ook waardevolle cadeautjes waaruit de gasten een keuze mogen maken.

Om waarde te kunnen bieden aan meer vrouwen dan alleen de aanwezigen is er tijdens het evenement speciale aandacht voor MamaCash. MamaCash financiert vrouweninitiatieven in de hele wereld, zodat vrouwen overal meer invloed krijgen op hun eigen leven en hun omgeving.

Meer informatie is te vinden op www.femalebusinessfestival.nl, waar vrouwen zich ook kunnen aanmelden. In de maand september geldt een vroegboekkorting.