Unie van Waterschappen

Woensdag, 13. Oktober 2010

Jaarcongres 'Uw Europa, uw kans!'

Met het jaarcongres 'Uw Europa, uw kans!' op donderdag 4 november wil Kenniscentrum Europa decentraal een bijdrage leveren aan het Europabewust maken van gemeentes, provincies en waterschappen.

Tijdens het congres wordt aandacht gevraagd voor de kansen die Europese regelgeving de decentrale overheden biedt. Op het congres wordt een leidraad gepresenteerd waarmee gemeentes, provincies en waterschappen tot een betere incorporatie van Europa in hun beleidsprocessen kunnen komen.

Workshops

Daarnaast worden er workshops georganiseerd die dieper op een specifiek beleidsterrein in gaan. Dit jaar kiezen wij voor milieubeleid. Het jaarcongres wordt afgesloten met een paneldiscussie. Bestuurders en volksvertegenwoordigers uit het decentrale, nationale en Europese milieuveld gaan aan de hand van stellingen met elkaar in discussie over de richting van het decentrale milieubeleid en het belang van een Europabewuste organisatie.

Boekpresentatie

Het debat wordt geopend door voormalig Staatssecretaris van Milieu Pieter van Geel en afgesloten met de boekpresentatie van 'Europese milieuwetgeving en decentrale overheden: van beleid en recht naar de praktijk via de onderhandelingstafel', een intiatief van de VNG en Europa decentraal, met medewerking van het IPO en de Unie van Waterschappen.

Kortom, alle reden om u aan te melden. Er zijn nog plaatsen beschikbaar, maar wees er snel bij. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Europa Decentraal.