Ingezonden persbericht


Incubate Persbericht,

Tilburg, 26 oktober 2010

Tweede Incubated avond zeer divers

Na de geslaagde eerste editie van Incubated, de maandelijkse muziekavond georganiseerd door het Incubate festival en Muziekpodium Paradox, biedt ook de tweede Incubated-avond op donderdag 4 november een diverse keuze aan baanbrekende muziek.

Voor de tweede maal zal de Duitse pianist Volker Bertelmann, alias Hauschka, het Paradox-podium betreden. De eerste keer was voor het geslaagde optreden op Incubate 2009. Deze zomer wist Hauschka onder andere het publiek van het Vlielandse festival Into the Great Wide Open te betoveren met zijn onalledaagse pianospel. Zo gebruikt hij onder andere magneten, aluminiumfolie en pingpongballen voor een bijzonder effect.

Knut is van een geheel andere orde, maar niet minder intens. De Zwitserse hardcore noiserockers stonden ook al eens eerder succesvol op Incubate (2007, toen nog ZXZW genaamd) en zijn hierdoor teruggevraagd. Hun nieuwe cd Wonder is weer een mijlpaal in de noise/sludgerock genre, en live staat de band garant voor een overweldigend optreden. Volgens 3VOOR12 een van de hoogtepunten van ZXZW 2007.

Voorafgaand aan de optredens in de Paradox, zullen twee labelgenoten van Hauschka het publiek opwarmen tijdens een instore in platenzaak Sounds. Laat je niet misleiden door de naam Gregory & The Hawk. We hebben hier namelijk niet te maken met een duo, maar met het soloproject van Meredith Godreau. Ze combineert folk en electronica op een mooie, dromerige manier. Les Shelleys is het duo Tom Brosseau & Angela Correa. Tom Brosseau stond in 2007 solo op het festival en maakte toen diepe indruk in de synagoge. Met Angela Correa grijpt hij terug op de oude folktraditie van Leadbelly, Woody Guthrie, Bob Dylan en Simon & Garfunkel. Deze instore optredens vinden plaats vanaf 19:30 uur en zijn gratis toegankelijk.

Zowel Hauska, Gregory & The Hawk als Les Shelleys zijn getekend bij de platenmaatschappij Fat Cat, waar eerder platen uitkwamen van Sigur Rós, Animal Collective, Björk. No Age en Mùm.

Incubated 02 met Hauschka & Knut
Donderdag 4 november
Aanvang: 21:00 uur
Entree: ¤ 8,-
Locatie: Paradox
Adres: Telegraafstraat 62, Tilburg

Vooraf: Instore met Gregory & The Hawk & Les Shelleys Aanvang: 19:30 uur
Locatie: Sounds
Adres: Nieuwlandstraat 33, Tilburg

Incubate is een grootschalig festival voor independent culture. Het festival heeft een breed programma met muziek, beeldende kunst, dans, theater en film. Meer dan 200 culturele voorlopers presenteren zich in een intieme context aan een internationaal publiek. Black metal naast free jazz. Verfrissende kunst naast inspirerend debat.

Incubate vind plaats van 11 tot en met 18 september 2011 in Tilburg en de omgeving. Van café tot natuurtheater. Van popzaal tot museum.

Voor meer informatie over het festival: www.incubate.org. Meer informatie over de Incubated concertserie: www.incubated.org



Ingezonden persbericht