Ingezonden persbericht


Emirates Airline maakt Seychellen toegankelijk
Dubai, U.A.E., 29 oktober 2010 -Vanaf 4 november aanstaande verhoogt Emirates Airline de frequentie van haar directe vluchten naar de Seychellen tot zeven keer per week. De uitbreiding is deels een consequentie van een toenemende vraag vanuit het Midden Oosten naar de eilandengroep, maar vooral is het een resultaat van een intensieve samenwerking tussen Emirates Airline en het Bureau van Toerisme van de Seychellen in Dubai. De grondslag hiervoor ligt in een recente overeenkomst tussen het Bureau van Toerisme van de Seychellen en Emirates Airline om de toeristische sector in de archipel verder te ontplooien.

De service wordt uitgevoerd door een Airbus A340 - 500 toestel, met 12 First Class seats, 42 Business Class seats en 258 Economy seats. Vlucht EK 705 vertrekt uit Dubai om 02.30 uur. Zij arriveert om 07.00 uur op de Seychellen. Voor de Europese reizigers betekent dit een grote vooruitgang in flexibiliteit in hun schema's. De Seychellen zijn een belangrijke bestemming in de Franse, Italiaanse, Duitse en Engelse markten. Voor de Nederlandse markt wordt verwacht dat de verbetering van de bereikbaarheid van de archipel een positief effect zal hebben op het aantal bewegingen naar de Seychellen. Majid Al Mualla, Senior Vice President Commercial Operations, West Asia & Indian Ocean Emirates Airline; "vanaf februari dit jaar zijn we begonnen met het verhogen van het aantal vluchten op de Seychellen. Dat is een positief signaal en onderstreept ons vertrouwen in de potentie van de sector aldaar. Als actief partner van de Seychellen werken we mee om de toeristische sector te versterken. Het vertrouwen dat wij krijgen van de Overheid van de Republiek Seychellen stellen wij bijzonder op prijs." Foto: Adnan Kazim, DSVP Planning and Research Emirates Airline(links), Alain St. Ange, Chief Executive Officer van het Bureau van Toerisme van de Seychellen, Jean Paul Adam, Minister van Buitenlandse Zaken van de Republiek der Seychellen en Majid Al Mualla, Senior Vice President Commercial Operations, West Asia & Indian Ocean Emirates Airline, bij de ondertekening van de oveerenkomst.

Over Emirates Airline
Emirates Airline is per 1 mei 2010 gestart met dagelijkse, rechtstreekse vluchten tussen Dubai en Amsterdam. De luchtvaartmaatschappij is opgericht in 1985 en beschikt over 150 Boeing en Airbus toestellen, waaronder de A380 - ook wel bekend als de superjumbo. Emirates vliegt op meer dan honderd bestemmingen op zes continenten waaronder Europa, Amerika, het Midden-Oosten, Afrika, het Verre Oosten en Australaziƫ. De luchtvaart-maatschappij is meer dan 400 keer bekroond met internationale awards. Zie voor meer informatie www.emirates.nl.