Provincie Noord-Brabant

4 november 2010 |

Vier genomineerde bedrijven bekend

Uitreiking Brabantse Economieprijs 2010

Wie is de meest succesvolle duurzame ondernemer van Brabant? De winnaar van de Brabantse Economieprijs 2010 wordt bekend gemaakt op maandag 8 november in Schouwburg De Kring te Roosendaal. Tijdens een feestelijke bijeenkomst wordt de prijs uitgereikt aan één van de genomineerde bedrijven.

De genomineerden zijn: - Kolb uit Moerdijk, producent van wasactieve stoffen; - LedNed uit Helmond, lichtadviseur en -installateur van LED-verlichting; - Minkels uit Veghel, producent van totaaloplossingen voor datacenters; - Momexx uit Nieuwkuijk, producent van hoogwaardige spuitgietmatrijzen. Het thema van de Economieprijs van dit jaar is energie, energie-efficiency en energietransitie. Deze vier ondernemers hebben, volgens de jury, duurzame energie het beste in hun visie en bedrijfsstrategie verankerd en weten ontwikkelingen in de samenleving om te zetten in kansen en resultaten voor het bedrijf. De jury bestaat uit deskundigen uit de wetenschap en het bedrijfsleven en staat onder leiding van Jan Zuidam (voormalig directielid DSM).

Pers is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Programma
15.00 uur Ontvangst
15.30 uur - Lily Jacobs, gedeputeerde Economie en Duurzame Ontwikkeling, spreekt over de Brabantse economie, de Energieagenda van Brabant en de kansen voor Brabantse ondernemers.
- Prins Carlos de Bourbon de Parme, voorzitter van de Stichting Insid (Institute for Sustainable Innovation and Development) en ondernemer, zal ingaan op de positie en de rol die het MKB inneemt bij innovatie, duurzaamheid en energietransitie. Juist op dit vlak, bleek uit recent EU-onderzoek, laten Nederlandse ondernemingen kansen liggen.
16.15 uur Presentatie van de genomineerden en uitreiking van de Brabantse Economieprijs 2010.
17.00 uur Afsluiting + borrel

De Brabantse Economieprijs
De Brabantse Economieprijs is een driejaarlijkse prijs die provincie Noord-Brabant uitreikt aan de meest succesvolle ondernemer uit het Brabantse Midden- en KleinBedrijf. Met de prijs wil de provincie goede voorbeelden in het zonnetje zetten om ondernemerschap, innovatie en duurzaamheid te stimuleren.



Provincie Noord-Brabant