Ingezonden persbericht


Easynet haalt zwaargewichten binnen voor raad van bestuur Voormalig manager van BT Global Services, bestuursvoorzitter van Microsoft EMEA, algemeen directeur van IBM en managers van LDC versterken managementteam

Amsterdam, 04 november 2010 ­ Easynet breidt zijn raad van bestuur uit met vijf nieuwe topmanagers. De benoeming van deze managers met een brede ervaring volgt op de overname van Easynet van BSkyB (Sky) door Lloyds Development Capital (LDC).

Richard Atkins neemt zitting in de raad van bestuur van Easynet als non-executive voorzitter. Atkins heeft jarenlange ervaring in de wereldwijde technologiesector. Zo begeleidde hij de succesvolle managementbuy-out van Data Sciences en was hij negen jaar actief in diverse senior functies op het gebied van marketing, strategie en management bij IBM Global Services. Atkins is ook voorzitter van de raad van bestuur van 7city Learning en non-executive directeur bij Global Crossing UK en Aon UK. Door zijn ervaring en diepgaande kennis van technologie en de wereldmarkt heeft hij een zeer waardevolle positie in het managementteam van Easynet.

Hanif Lalani wordt non-executive directeur in de raad van bestuur van Easynet en heeft een bewezen track record in de telecomsector. Lalani is vanaf oktober 2008 directeur van BT Global Services. De EBITDA van het bedrijf groeide in deze periode van zeven miljoen Britse pond naar 123 miljoen Britse pond. Lalani was manager van BT Global Services van oktober 2008 tot januari 2010. Daarvoor bekleedde hij vanaf 1983 diverse senior functies bij de BT Group.

Ook de Belg Patrick de Smedt is benoemd tot non-executive directeur in de raad van bestuur van Easynet. De Smedt werkte onder andere 23 jaar bij Microsoft, het meest recent (2003 - 2006) als voorzitter van de raad van bestuur voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Daarna ging hij met pensioen. De Smedt zit nu in de raden van bestuur bij een aantal beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde bedrijven, waaronder Morgan Sindall plc, Victrex plc, CPP Group plc en AppDNA Ltd. Hij zit ook in de adviesraad van een divisie van ING Europe.

Ook Daniel Sasaki en Patrick Sellers zijn benoemd in de raad van bestuur van Easynet. Zij zijn beiden managers bij LDC en hebben een brede ervaring op het gebied van telecominvesteringen. Sasaki is directeur van LDC en verantwoordelijk voor sourcing en transacties met een waarde tussen de twee en honderd miljoen Britse pond. Hij is gespecialiseerd in transacties in telecommunicatie, media en technologie. Sasaki heeft ruim dertien jaar ervaring in vermogensbeheer bij de Private Equity Division van Credit Suisse First Boston en SOFTBANK. Sellers is plaatsvervangend CEO van LDC en verantwoordelijk voor new business-investeringen en voor de ondersteuning van de strategische en operationele ontwikkeling van LDC.

Richard Atkins: "Ik ben verheugd deel uit te maken van dit topteam. Easynet loopt vanaf de oprichting, vijftien jaar geleden, voorop in het leveren van intelligente, beheerde netwerken en hostingdiensten. Het bedrijf is succesvol, groeit consistent en heeft een unieke waardepropositie. Easynet heeft een uitstekende positie om te profiteren van de groei naar cloud-oplossingen die geografisch verspreide medewerkers in verschillende tijdzones onderling verbinden via uiteenlopende communicatietools. Easynet-klanten zien in dat dit bedrijf zich onderscheidt door nauw samen te werken met de klant en vanuit klantuitdagingen oplossingen biedt, die de flexibiliteit, focus en effectiviteit vergroten. Klanten maken zo de weg vrij voor duurzame groei."

David Rowe, CEO van Easynet: "Easynet helpt klanten hun weg te vinden in het continu veranderende technologielandschap en hun concurrentiepositie te verbeteren. Onze expertise is onze toegevoegde waarde en Easynet heeft altijd talenten aangetrokken. Ik ben er trots op dat Easynet de beste medewerkers heeft om complexe netwerken te ontwerpen en te beheren, en grote, beheerde hostingomgevingen te ondersteunen. Met de benoeming van vijf topmanagers vergroten we de kennis van onze organisatie nog verder, terwijl we voortborduren op onze bestaande bedrijfsstrategie. Iedere nieuwe manager werkt volgens het Easynet-ethos van absolute toewijding om klanten een ongeëvenaarde ervaring te bieden. Dit is de start van een opwindend nieuw hoofdstuk voor Easynet en onze klanten."

Over Easynet Global Services
Easynet Global Services is een wereldwijde aanbieder van managed network-, hosting- en integratiediensten, waaronder Telepresence, voor grootzakelijke klanten. Het bedrijf heeft klanten in vijftig landen, waaronder Michel, Newscorp, Tchibo, Transport for London, EDF, SAGE, Q Park en Bridgestone.

LDC (Lloyds TSB Development Capital) is de privé-investeerderstak van Lloyds Banking Group en samen met het managementteam honderd procent eigenaar van Easynet.

Meer informatie is te vinden op www.easynet.nl en Easynet is ook te volgen via @easynet en Easynet | LinkedIn.