Gemeente Uithoorn

Direct naar hoofdmenu / zoekveld

---



Klanttevredenheidsonderzoek Huishoudelijke Verzorging

Op 1 september 2009 zijn contracten aangegaan met zeven zorgaanbieders voor de levering van huishoudelijke verzorging in Uithoorn en Aalsmeer. Tegelijkertijd is gestart met een Zorgcatalogus. In de Zorgcatalogus stellen de zeven zorgaanbieders zich voor en is een "Ranking Zorgaanbieders" te zien. De Ranking wordt gevuld door scores op basis van het uurtarief, wachttijd en cliënttevredenheid. Voor het bepalen van de score voor de cliënttevredenheid over de Zorgaanbieders, is een klanttevredenheidsonderzoek gehouden onder alle cliënten die op de peildatum (1 juni 2010) huishoudelijke verzorging (hebben) ontvangen van één van de door het Samenwerkingsverband Aalsmeer-Uithoorn gecontracteerde Zorgaanbieders.

Er is naar 1016 cliënten een vragenlijst verstuurd. 525 cliënten hebben de vragenlijst teruggestuurd, een response van 52% van de cliënten. Van de ondervraagden is 92% ouder dan 65 jaar. De cliënten jonger dan 65 jaar zijn kritischer in hun antwoorden. De cijfers die beide groepen geven over de tevredenheid over de medewerker zijn vergelijkbaar. De cijfers die de ondervraagden jonger dan 65 jaar geven aan de Zorgaanbieder (als organisatie) liggen een stuk lager in vergelijking met de ondervraagden ouder dan 65 jaar. De gemiddelde tevredenheid van cliënten jonger dan 65 jaar is hierdoor een stuk lager. Veel cliënten geven in de vrije opmerking aan dat de vervanging bij ziekte/vakantie van de hulp nog veel te verbeteren valt. Naar aanleiding van het Klanttevredenheidsonderzoek ziet de Ranking op basis van tevredenheid er als volgt uit:


1. Flexicura en Thuiszorg Aalsmeer (gedeelde eerste plek)


2. Amstelring


3. T-zorg


4. Thuiszorg Service Nederland/Axxicom Thuishulp/Algemeen Thuiszorgbureau

Van de Zorgaanbieders op de gedeelde vierde plek was het niet mogelijk om de tevredenheid van cliënten te meten, omdat er geen onderzoeken retour zijn ontvangen van cliënten die hulp ontvangen van deze Zorgaanbieders. Dit is niet vreemd, omdat de overgrote meerderheid van de cliënten ervoor gekozen hebben, hulp te ontvangen van Amstelring en Thuiszorg Aalsmeer. De uitgebreide versie van de Ranking (inclusief puntenverdeling en uitleg) kunt u hier bekijken.

Laatst gewijzigd: 04 november 2010