Ingezonden persbericht


Persbericht

Leidschendam, 4 november 2010

Het eerste 100% pingebied van Rotterdam is een feit

Het eerste 100% pingebied van Rotterdam is de Beurstraverse. Meer pinnen betekent minder contant geld en dat maakt het winkelgebied minder aantrekkelijk voor overvallers. De gemeente Rotterdam heeft als speerpunt het terugbrengen van het aantal overvallen. Het stimuleren van pinnen is één van de actiepunten.

De Beurstraverse of Koopgoot, zoals deze in de volksmond heet, is een modern, prettig winkelgebied met mooie uitstraling. De winkeliers zijn hier continu bezig om de service naar klanten toe te verhogen. Zo is recentelijk de sluitingstijd van de winkels met een half uur opgerekt tot 18.30. Een 100% pingebied is dan een logische volgende stap. De heer Aboutaleb, voorzitter van de landelijke Taskforce Overvallen en burgemeester van Rotterdam heeft met de onthulling van het 100% pin-logo de Koopgoot officieel tot 100% pingebied benoemd. De heer Aboutaleb riep alle winkelgebieden in Rotterdam op om het voorbeeld van de Koopgoot te volgen. 'Natuurlijk is pinnen alleen niet voldoende voor de veiligheid. Het moet gezien worden als een onderdeel van een totaal pakket. Maar het is wel een belangrijk onderdeel.'

Op 2 november hebben MKB ondernemers in detailhandel en horeca in Rotterdam een brief van de heer Aboutaleb ontvangen met daarbij een folder van de Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen (SBEB) over extra voordelige aanbiedingen van slimme pinpakketten. Bovendien ondersteunt SBEB de Koopgoot om zich als 100% pingebied te profileren. Meer informatie hierover kunt u vinden op http://www.pinnenzakelijk.nl/regionale-pingebieden.