Gemeente Berkelland


Persbericht
3 november 2010

College stelt gemeenteraad voor Regionale Woonvisie vast te stellen

Eerder dit jaar werden de uitgangspunten voor een 'Regionale Woonvisie' voor de Achterhoek gepresenteerd. Het college stelt de gemeenteraad nu voor de Regionale Woonvisie definitief vast te stellen. Dit gebeurt ook in de zes andere gemeenten in de regio Achterhoek. In de visie staat dat we minder en andere woningen moeten bouwen.

Aantal woningen stijgt nog steeds, maar minder snel Wethouder Leo Scharenborg van ruimtelijke ordening en volkshuisvesting in een korte toelichting: "We krijgen in de Achterhoek te maken met bevolkingskrimp. Dat hoeft geen enkel probleem te zijn als we maar tijdig op de ontwikkelingen inspelen. Anders krijg je te maken met leegstand, onverkoopbaarheid van woningen, verlaging van woningprijzen, problemen met woningfinanciering enz. Het aantal woningen stijgt volgens onze plannen trouwens nog steeds, alleen minder snel. Daarnaast is de vergrijzing (er worden minder kinderen geboren en mensen worden steeds ouder) nu al aan de orde. Daardoor moet je niet alleen minder maar ook andere woningen bouwen. En ook binnen de bestaande woningvoorraad moeten we bekijken of deze nog tegemoet komt aan de vraag. Ook daar speelt de Regionale Woonvisie op in."

5900
Sinds september vorig jaar loopt er een traject waarbij de Achterhoekse gemeenten samen met de provincie en de woningcorporaties werken aan een Regionale Woonvisie. De gemeenten Bronckhorst, Berkelland, Oost-Gelre, Oude IJsselstreek, Aalten, Winterswijk en Doetinchem willen met deze Regionale Woonvisie de voorraad woningbouwplannen van ruim 14.000 woningen terugbrengen naar 5.900 woningen voor de periode 2010-2019.


---




Gemeente Berkelland