Ingezonden persbericht


Den Haag, 04 november 2010

Onderwerp: irritaties reizigers betreffende bushalte Spui

Aan de voorzitter van de gemeenteraad van Den Haag, de heer J.J. van Aartsen.

In het AD/Haagsche Courant van 04 november jl. stond een artikel over de abri aan de bushalte op het Spui. De bus stopt meters verderop dan waar de abri staat. Dit resulteert vaak in haastige acties van reizigers om alsnog bij de bus te komen. Vooral voor oudere reizigers die slecht ter been zijn is dit een uiterst vervelende situatie en wanneer er sprake is van slechte weersomstandigheden kan dit zelfs leiden tot gevaarlijke situaties.

Met verwijzing naar het betreffende artikel van het reglement van orde stel ik u de volgende vragen;


* Is het college bekend met het artikel in het AD/Haagsche courant?
* Kan het college aangeven wat de reden is geweest om de abri in het midden van de halte te plaatsen en niet op de plaats waar de bus daadwerkelijk stopt?
* Is het college het met de fractie PvdE en veel reizigers eens dat deze keuze een onlogische keuze is geweest ? Zo nee, waarom niet?
* Deelt het college de mening van de fractie PvdE en veel reizigers dat er vervelende situaties ontstaan wanneer men vanuit de abri tientallen meters moet haasten om de bus te halen? Zo nee, waarom niet?
* Is het college bereid om de keuze voor de plaatsing van de abri te herzien en de abri te verplaatsen? Zo nee, waarom niet?

Uw antwoorden zie ik graag tegemoet,

Abdoe Khoulani

Partij van de Eenheid