Ingezonden persbericht


Biergigant Heineken berispt ontwerpenvoorgeld.nl

Oldenzaal, 3 november 2010. Heineken heeft het grootste online reclamebureau van Nederland met bijna 8.000 ontwerpers laten weten dat een van de duizenden ingezonden ontwerpen inbreuk zou maken op hun beeldmerk zie: ?http://www.ontwerpen-voor-geld.nl/nl-NL/mod/wedstrijden/3428/raak35.htm en http://www.ontwerpen-voor-geld.nl/nl-NL/mod/profile/7834.htm Roel Masselink, de 24- jarige ondernemer en oprichter van de creatieve site laat weten niet onder de indruk te zijn van de multinational: "Dagelijks ontvangen wij honderden creatieve ontwerpen. Het is niet onze taak om te beoordelen of een ingezonden ontwerp eventueel inbreuk maakt op het merkenrecht van derden."

Deze maand viert ontwerpenvoorgeld.nl die designers en vragers met elkaar in contact brengt haar een jarig bestaan. Sinds de oprichting hebben duizenden bedrijven een wedstrijd uitgeschreven. Masselink: "Het is onbegrijpelijk dat een bedrijf als Heineken zich druk maakt over een ontwerp dat op onze site te zien is. Maar wij zullen hen tegemoet komen en het logo verwijderen. Lachend voegt hij daar aan toe: "mogelijk plaatsen zij ooit nog eens een wedstrijd waar onze bijna 8.000 ontwerpers hun tanden in kunnen zetten "

Over www.ontwerpenvoorgeld.nl
Het concept van Ontwerpen-voor-geld.nl is simpel. Een organisatie zoekt een ontwerp voor bijvoorbeeld een website, folder, briefpapier, visitekaartjes, logo, huisstijl of advertentie. Het plaatst een wedstrijd op de site waarbij ze designers uitnodigen om een ontwerp te maken. Designers plaatsen hun ontwerp op de site en het bedrijf kiest na een vooraf bepaald tijdspanne, meestal ongeveer een maand, een winnaar. De opdrachtgevers kiezen zelf hoeveel geld ze willen uitgeven aan een ontwerp en kunnen ook met de ontwerpers discussiëren over de ontwerpen op een forum! Iedere dag komen er nieuwe wedstrijden online, maandelijks meer dan honderd. op Ontwerpen-voor-geld.nl. Sinds de oprichting door de 24 jarige Roel Masselink in november 2009 hebben bijna 8.000 ontwerpers zich ingeschreven en duizenden bedrijven een wedstrijd uitgeschreven. Op dit moment is ¤ 23.000 te verdienen met openstaande (137 nu) wedstrijden en is sinds de oprichting in 2009 bijna een half miljoen verdiend door de ontwerpers. De site Ontwerpen-voor-geld.nl heeft een nieuw logo dat natuurlijk is ontworpen door een wedstrijd en kent interessante features zoals een wall of fame. Vanaf mei 2010 is ontwerpenvoorgeld ook actief in Duitsland.

--------------