Politie Twente

Persberichten Politie Twente 4 november 2010

Sandra Tiethoff: 053-4555588

Passagier gewond bij aanrijding

Hengelo

Een 52-jarige vrouw uit Hengelo raakte woensdag 3 november gewond bij een aanrijding op de Beethovenlaan in Hengelo.

Woensdagmorgen 3 november omstreeks 09.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Beethovenlaan in Hengelo. Een vrachtwagenchauffeur moest remmen voor een viaduct aan de Beethovenlaan. Een daarachter rijdende 31-jarige automobiliste uit Arnhem remde voor de vrachtwagen. Een achter haar rijdende 51-jarige automobilist uit Hengelo merkte dit te laat op en botste tegen de 31-jarige automobiliste. Een 19-jarige automobilist botste vervolgens tegen de 52-jarige automobilist. Een 52-jarige passagier van de 51-jarige automobilist kreeg last van rug- en nekklachten. (2010099280)

Autobrand en schuurbrand, politie roept op om alert te zijn Almelo
Donderdag 4 november is er een brand geweest aan de J. Duikerstraat en van der Hoopweg in Almelo.

Rond 00.05 uur werd er melding gedaan van de schuurbrand. Ter plaatste bleek dat naast de schuur ook nog de coniferen in brand stond. De brandweer had het vuur snel onder controle en bluste de brand. Omstreeks 03.45 uur kreeg de politie een tweede brandmelding. Op de Van der Hoopweg bleek een auto in brand te staan.

Politie Twente roept mensen op alert te zijn bij de branden in Almelo en als er zaken zijn die ze niet vertrouwen direct contact op te nemen met de politie via 0900 - 8844 of anoniem via 0800 - 7000. (2010099530 / 2010099547)

Bromfietser gewond bij aanrijding Enschede
Een 48-jarige bromfietser uit Haaksbergen raakte woensdagmorgen gewond bij een aanrijding op de Windmolenweg in Enschede.

Woensdagmorgen 3 november omstreeks 07.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Windmolenweg in Enschede. Een 26-jarige bromfietser uit Enschede reed aan de verkeerde weghelft op de Windmolenweg. Uit tegenover gesteld richting kwam een 48-jarige bromfietser uit Haaksbergen. Beiden kwamen met elkaar in aanrijding. De 48-jarige kwam ten val en raakte gewond. Hij werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010099284)

Twee autokrakers aangehouden
Hengelo
Een 25-jarige en een 36-jarige man, beiden woonachtig in Enschede, werden woensdag 3 november aangehouden in verband met autokraken.

Woensdagavond 3 november omstreeks 17.15 uur kreeg de politie een melding van een auto-inbraak aan Het Plein in Hengelo. De daders waren er al vandoor. Even later kreeg de politie een tweede melding dat op een parkeerplaats aan het Marktplein in Borne drie personen langs auto's liepen en deuren probeerden open te maken. Een oplettende getuige belde direct met de politie. De politie troffen twee mannen aan op het Marktplein. Een van de mannen wilde niet meewerken en weigerde zijn identiteit op te geven en werd aangehouden ter zake niet voldoen aan bevel of vordering. In de auto van de mannen troffen de agenten een tas aan welke afkomstig was uit de eerdere auto-inbraak aan Het Plein. De politie heeft een 25-jarige en een 36-jarige Enschedese man aangehouden. Zij worden verdacht van de auto-inbraak. (2010099470)

Man aangehouden voor mishandeling Almelo
Een 31-jarige man uit Almelo werd donderdag 4 november aangehouden, omdat hij een 20-jarige man heeft mishandeld.

Donderdagmorgen 4 november omstreeks 02.30 uur fietste een 20-jarige man uit Almelo over de Grotestraat in Almelo. Plotseling werd de man ter hoogte van een café van zijn fiets geslagen door een onbekende man. De man viel hierdoor tegen een verkeersbord en raakte gewond. Toen de 20-jarige weer opstond werd hij nog eens bedreigd door de onbekende man. De man fietste snel weg en schakelde de politie in. In het café troffen de agenten de man aan. De man, een 31-jarige inwoner van Almelo, werd aangehouden. De politie doet verder onderzoek naar het hoe en waarom van de mishandeling. (2010099539)

Verdachte van inbraak aangehouden Enschede
Een 25-jarige man uit Enschede werd donderdag 4 november aangehouden, omdat hij verdacht wordt betrokken te zijn geweest bij een winkelinbraak.

Donderdagmorgen 4 november omstreeks 04.30 uur ging het alarm af bij een winkel aan de Heutinkstraat in Enschede. Getuigen zagen een man in donkere kleding wegfietsen in de richting van de Boulevard 1945. De politie trof een ingegooide etalageruit aan. De politie startte een onderzoek. Op de Hoge Bothofstraat zagen agenten een man fietsen die aan het signalement voldeed. Tijdens het aanspreken ging de man er snel vandoor. Na een korte achtervolging konden de agenten de man overmeesteren. De man, een 25-jarige Enschedeër, was in het bezit van inbrekerswerktuig. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010099546)

Tweede aanhouding na vechtpartij Enschede
Een 23-jarige man uit Enschede werd woensdag 3 november aangehouden. Hij wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij een vechtpartij op het Colosseum in Enschede op zondag 31 oktober. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010098469)

Onderstaand bericht werd eerder hierover verzonden: Man aangehouden voor vechtpartij Enschede
Een 23-jarige man uit Enschede werd maandag 1 november aangehouden op het politiebureau voor betrokkenheid tijdens een grote vechtpartij in Enschede.

Zondag 31 oktober heeft omstreeks 23.30 uur een vechtpartij plaats gevonden op het Colosseum in Enschede. Daarbij werd gebruik gemaakt van slag- en stootwapens en een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Maandag 1 november meldde een 23-jarige man uit Enschede zich aan het politiebureau. Hij was betrokken bij de vechtpartij en is aangehouden. De politie doet verder onderzoek. (2010098469)

---- --